ועדת הכספים של הכנסת, קיימה ביום שני השבוע, דיון מיוחד בעקבות נזקי השיטפון ופגעי מזג האוויר בעיר נהריה. לוועדה הוזמן ראש עיריית נהריה רונן מרלי, שהציג בפני חברי הכנסת, נציגי משרדי ממשלה, ונציגי ארגונים ממשלתיים, את נזקי השיטפון שנגרמו לתשתיות ולבתי עסק ובתים רבים בעיר. חברי כנסת מכלל סיעות הבית שנכחו בוועדה, הביעו הזדהות רבה עם העיר נהריה ותושביה ועם הצורך לסייע לה להשתקם מהשיטפון.
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, אמר בדיון, כי יש צורך לקדם חקיקה שתעגן פיצויים בגין נזקי טבע. "נפעל לסיוע מהיר מול הממשלה, למרות הרגישות הפוליטית. נפנה לשר האוצר ורה"מ, נבקש 11 מיליון שקלים שיעברו כמה שיותר מהר, למען אותם עסקים שלא יוכלו לפעול ללא הכסף הזה. מדובר בעניין קריטי לחיי ופרנסת המשפחות הללו. בנוסף, אני מבקש מהיועצת המשפטית, לנסח הצעת חוק שתקבע פיצויים עקב אסון טבע, אנחנו נצטרך לחתום על זה ואני מניח שזה יעזור לפיצוי זמני".
ראש עיריית נהריה, רונן מרלי, אמר בדיון: "נהריה עברה שיטפון, לצערנו איבדנו את מוטי בן שבת, גיבור לאומי, שהציל לא מעט אנשים עד שנסחף למותו. לעניין המצב, העירייה לא תצליח לעמוד לבד בנטל, המים הגיעו לנהריה מיישובי גב ההר. יש מספר שנים תוכנית ממשלתית שעולה כ-120 מיליון שקלים. אני מבין שרוה"מ רוצה לצאת לדרך עם תכנון ויש לנו הערכה רבה על הסיוע המידי לשיקום העיר. הפתרונות הם: אחד - זה פתרון מדיני, לעניין שטפון שמגיע מגב ההר. השנייה - יש פגיעה קשה בתשתית העיר, פגיעה נוספת בעסקים, 200 מהעסקים הקטנים והבינוניים מושבתים לגמרי מתוך 3,200 עסקים. יש כ-1000 עובדים בעסקים הללו, והם בעלי פידיון חודשי ממוצע של כ-200 אלף שקל. החלטתי לפתור אותם מארנונה לתקופה הזו. בעלי העסקים לא קיבלו סיוע מידי, הפגיעה היא גם במשפחותיהם, יש אפשרות למדינה לפתור זאת ללא עלות גבוהה. אם המדינה תשקיע 11 מיליון ש"ח נוכל לפתוח אותם מחדש".
בוועדה השתתפו נציגים של שירותי הכבאות, משטרה, מד"א ונציגות של בעלי העסקים בעיר נהריה, שהציגו לחברי הכנסת בוועדה, את ההתמודדות היומיומית שלהם עם המצב הקשה בו הם נמצאים.