כמה טיפים חשובים לעבודה עם הבצק הכי טעים והכי מאתגר שיש!!
הבצק הבסיסי ביותר נקרא בצק פריך או בשמו השני בצק 1,2,3. משמעות השם מייצגת את יחסי המרכיבים הבסיסיים: 1 כמות סוכר, חמאה פי 2 מכמות הסוכר וקמח פי 3 מכמות הסוכר. לדוגמא 100 גרם סוכר, 200 גרם חמאה ו-300 גרם קמח. אלה הם יחסי הבסיס.
רבים נמנעים מהכנת בצק זה ולא בצדק. הוא שביר מאוד ודורש טמפרטורה מיוחדת להכנה, אך כשמכינים אותו נכון, מקבלים בצק מדוייק, פריך וחמאתי שמשתלב נהדר עם מתכונים רבים.
כמה טיפים חשובים לפני שניגשים להכנה:
לושו את הבצק כמה שפחות, לישת יתר תפתח גלוטן רב, מה שיפגע בפריכות הבצק הסופי.
עבדו בסביבה קרה מאוד, מה שימנע מהשומן בבצק להתרכך יתר על המידה. במידה ואתם מרגישים שהבצק רך מדי לעבודה קררו אותו במקרר כשעה.
בזמן הרידוד הקפידו להניע את הבצק מעת לעת בכדי למנוע את הידבקותו למשטח הרידוד.
נשמע לכם מעניין בואו ללמוד עוד בסטודיו שלנו לקונדטוריה.
למיניסייט של אורלי סיטבון https://bit.ly/2WpGSl9
לפרטים ויצירת קשר 072-3925450