פשטידות מלוחות ומפתיעות: שילובי טעמים מיוחדים
פשטידות מלוחות הן חגיגה אמיתית. ניתן להכין אותן כמעט מכל חומר גלם המצוי במטבח הודות לאופן ההכנה הגמיש שלהן, הטעם הטעים שלהן ושילובי הטעמים המגוונים שהן מאפשרות. מעבר לפשטידות הקלסיות שכולנו מכירים, ישנם גם שילובים מפתיעים ולא שגרתיים, שיכולים להפוך כל פשטידה פשוטה למנה יצירתית ומרשימה. במאמר זה נביא לפניכם כמה שילובי טעמים יוצאים מן הכלל.
פשטידת בטטה וקוקוס
ודאי לא חשבתם על שילוב שכזה בפשטידה, שילוב מעניין עם טוויסט שיוצרים טעמי הקוקוס בפשטידה הבטטה, והופכים אותה ברגע אחד לפשטידה בעלת טעמים אקזוטיים. הבטטה שטעמה מתקתק באופן טבעי ומרקמה קטיפתי משתלבת נהדר עם קרם הקוקוס שמעניק לה ניחוחות מעודנים וטעמים עשירים. ניתן להוסיף לפשטידה תבלינים שיעמיקו את הטעמים כמו אגוז מוסקט או קינמון. זוהי פשטידה מצוינת לימי החורף הקרים, שתעניק לכם תחושת חמימות נעימה.
פשטידת בצלים מקורמלים
פשטידת בצלים היא קלסיקה על-זמנית שחינה לא סר עם הזמן, הבצלים המקורמלים מעניקים טעם מתקתק ומלוח, בפרט כשמבשלים אותם לאט עם מעט סוכר חום או דבש, והם מתקרמלים לאיטם. ניתן לשדרג את הפשטידה לכדי מנה מפתיעה ומיוחדת, ולשלב בה גבינת עיזים ליצירת טעם מודגש יותר או לחילופין גבינת גרוייר עשירה לקבלת מרקם קרמי עשיר.
פשטידת פטריות וצנוברים
שילוב מצוין לפשטידה הוא זה שבין פטריות לבין צנוברים קלויים. שני הרכיבים הללו יוצרים יחד טעם אדמתי עמוק ומרקם מעניין. הפטריות מוסיפות עסיסיות ואילו הצנוברים מוסיפים קראנצ'יות וטעמים אגוזיים נפלאים. לשדרוג הפשטידה אפשר להוסיף שמיר קצוץ דק, גבינת פרמזן מגוררת ובצל מטוגן.
פשטידת קישואים ופסטו
פשטידה ירוקה יפהפייה מלאה בקישואים עדינים שמתעטפים ברכות בתוך טעמיו הדומיננטיים של הפסטו. יחדיו הם יוצרים פשטידה קלילה ורעננה. אפשר לשדרג את הפשטידה עם גבינות שונות כמו גבינת פטה, עיזים או מוצרלה שיעניקו לה עומק טעמים נוסף.
שילובים מפתיעים נוספים:
· פשטידת כרובית וזעפרן: האם חשבתם פעם לשלב בין כרובית לזעפרן? מדובר בשילוב ייחודי של צבעים וטעמים ובעיקר של ניחוחות עדינים. גבינת פקורינו מגוררת בפשטידה יכולה להעניק לה טעם מלוח שיחמיא לשילוב בין הכרובית לזעפרן.
· פשטידת בטטה עם אגוזי פקאן ותימין: גרסה נוספת לפשטידת בטטה מעניינת היא שילובה עם הטעם האגוזי והקראנצ'י של אגוזי הפקאן. התימין מוסיף לה עומק ומייצר טעם מעט עשבוני אך עדין.
· פשטידת ברוקולי עם לימון ושקדים: הברוקולי בעל הגוון הירוק העז והתפרחות המרהיבות שלו, מושלם לפשטידה שמתחברת היטב עם חמצמצות הלימון. השקדים הפרוסים מעניקים למנה את פריכותה העדינה וטעמי האגוז שמשלימים אותה.
· פשטידת תרד וריקוטה עם גרידת תפוז: את התרד נמליץ לכם לבשל מעט ולסחוט היטב לפני שילובו בפשטידה כדי שתצא לכם בטעמים עשירים וטעימים במיוחד. את גרידת התפוז כדאי להוסיף כדי להעניק ניחוח וטעם רעננים. וגבינת הריקוטה האהובה, הודות למרקמה הקרמי, מאפשרת חיבור של כל הרכיבים יחד לכדי פשטידה מרעננת ומתוחכמת.
· פשטידת פלפלים קלויים ושום אפוי: עוד שילוב נפלא הוא זה של פלפלים קלויים שמציגים טעמים מתוקים ושום אפוי שיוצר מעין טעם חמאתי. ביחד נוצרת פשטידה עשירה וצבעונית. מי שרוצה יכול לשלב בה גם עשבי תיבול כמו בזיליקום או פטרוזיליה לקבלת טעם מרענן נוסף.
פשטידות לכל אירוע
פשטידות מלוחות הן מנות שמתאימות לכל אירוע הודות לשילובים המרתקים שהן מציגות. תמיד תוכלו לשלב שילובים שאתם אוהבים ולהכין פשטידות יוצאות מן הכלל. נסו את השילובים השונים שהצגנו כאן לפניכם בארוחה הבאה, וגלו עולם חדש של טעמים.