חנוכה, חג האורים קרב ובא אלינו.
כמיטב המסורת הבאנו לכם מתכונים שאי אפשר לוותר עליהם בשולחן החג!
לביבה מעופרת יצוקהלקחתי מתכון ללביבות בריאות (יחסית) ושיניתי לפי הירקות שהיו לי בבית.יצא טעים!!
המצרכים ואופן ההכנה:
ירקות- לרסק בפומפיה גסה (ידני או מעבד מזון):
* 1 בטטה גדולה
* 1 קישוא גדול
* 2 בצל בינוני
* 2 תפוח אדמה בינוני
* 3 גזר בינוני
אפשר להוסיף אם רוצים:
* חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
* בצל ירוק חתוך לעיגולים
לערבב את הכל ולסחוט היטב מהנוזלים.
תבלינים - להוסיף לפי הטעם:
* מלח
* פלפל שחור/לבן
* 4-6 כפות גדושות פירורי לחם
* 4-6 ביצים
להוסיף לירקות (להתחיל ב- 4 ולהוסיף לפי הצורך) ולערבב היטב.
עדיף לערבב בצורת לישה כמו בבצק.
מחממים מחבת ומכסים בשמן (הכמות על פי גודל המחבת - שכבה דקה אך שניתן לטגן בה).
בעזרת הידיים קורצים עיגול מהבלילה ומשטחים לכדי לביבה.מטגנים בשמן החם.
בשלב הטיגון נדרשת סבלנותף יש לטגן על אש נמוכה (באש גבוהה הלביבה תישרף מבחוץ ותישאר "חיה" מבפנים), לאחר מספר דקות (כשבודקים ומזהים שמזהיב מלמטה) להפוך ולטגן את הצד השני.
מתכון לספינג׳ מרוקאי אמיתי
בחנוכה אנו לא מוותרים על מסורת הטיגונים!
כ- 30 יח׳ ספינג'.
הכנה מראש:
* יש להתפיח את הבצק כ- 30 דקות לפני הטיגון.
החומרים ואופן ההכנה:
בקערה גדולה:
* 1 ק"ג קמח
* 1 שמרית או 50 גר׳ שמרים יבשים (כל כף=10 גר׳)
* כף גדושה סוכר
לערבב יחד את כל החומרים.
לאחר מכן להוסיף:
* קורט מלח (גדול) - להוסיף ליבשים ולערבב.
* 4.5 כוסות מים פושרים - להוסיף בהדרגה וללוש עד קבלת בצק רך מאוד (ודביק).
* לכסות במגבת ולתת לבצק לתפוח כ- חצי שעה במקום חמים - עד הכפלת הנפח.
* להכין סיר רחב עם שמן עמוק לטיגון על אש גבוהה.
* ללוש שנית את הבצק לפני הטיגון (לאחר ההתפחה).
* הכינו קערית מים לטבילת הידיים מפעם לפעם בעת הכנת הספינג׳.
* יש לקחת כמות של כדור לפי גודל כף היד, לעשות חור במרכז על ידי הכנסת האגודלים מלמעלה והאצבעות מלמטה, ולהכניס לשמן החם.
* הספינג׳ות יצופו וכאשר זהוב מלמטה יש להפוך.
* להוציא לצלחת מכוסה נייר סופג.
תוספות מומלצות - שכל אחד בוחר ושם לעצמו:
סוכר (הכי אותנטי) , דבש או ריבה.
וכמובן ׳בראד א תאי׳ - קומקום תה מהביל עם עשבי תה! (נענע, לואיזה, שיבה...)
חג שמח אורים!
איריס פיאנקו-סרף