תהרגו אותנו אנחנו לא ממש מבינים למה אוכלים לביבות דווקא בחנוכה. כלומר, אנחנו מכירים את הסיפורים על נס פח השמן וכן הלאה, אבל בנינו, יש משהו יותר טעים מאשר לביבה מושלמת? רכה ונימוכה? אנחנו כאן כדי להציע לכם שלושה מתכונים נפלאים של לביבות מדהימות. אגב, תהליך ההכנה הוא כל כך פשוט וקל, כך שאפשר לשתף את הילדים בכיף בכל שלב. גם אם אתם לא מומחים גדולים, הרי שיש לנו את הדרך לעזור לכם להכין את הלביבות המושלמות. מתחילים עכשיו.
לביבות כרשה ,פרסה
ישראלים רבים מכירים את הלביבות הללו מבית סבתא. כרישה זה ירק אשר משום מה לא מקבל מספיק 'זמן מסך' בישראל ואנחנו כאן כדי לשנות את התמונה הזו כמובן. אם אתם מחפשים מתכון מושלם ללביבות חמות, עם מתיקות מנצחת, זה המתכון שלנו. הטריק הוא לטגן את הלביבות במחבת קטנה יחסית ולשמור על שמן חם אבל לא רותח מדי.
מצרכים:
שתי כרישות גדולות קצוצות. מעט מלח ופלפל לפי הטעם. כוס קמח, שתי ביצים גדולות. כפית אבקת אפייה.
אופן הכנה:
קוצצים את שתי הכרישות בחלקן הלבן ושוטפים אותן היטב מכל החול. כעת, הכניסו לקערה חסינה לחום ועטפו את הקערה בניילון נצמד. עכשיו, הכניסו לחימום במקרוגל לעשר דקות. הוציאו וערבבו את התערובת. הכניסו את הכרישה לעוד שני סיבובים כאלו, עד שהיא מתרככת. עכשיו, היא כבר קצת הגירה נוזלים. חשוב לסחוט אותם טוב לפני שנמשיך בעבודה. כמובן, כדאי לתת לתערובת להצטנן מעט לפני שנמשיך. כעת, אפשר לערבב את הביצים, הקמח ואבקת האפייה ולחמם את השמן. תפקיד נפלא לילדים זה לתת להם להכין את המשטחים אליהם יצאו הלביבות. כל שהם צריכים לעשות הוא לרפד את התבניות בנייר מגבת. עכשיו, אפשר לצקת מהתערובת עיגולים קטנים בעזרת שתי כפיות ולהניח אותם בתוך השמן. כאשר צד אחד מזהיב אפשר להפוך את הלביבה לצד השני, עד להזהבה. זה הזמן לתת איזה ביס, האמינו לנו, אין תענוג גדול מזה. בדרך כלל אנחנו מכינים כמות כפולה בכל פעם, כי הלביבות האלו מסתיימות די מהר.
לביבות תפוחי אדמה מהמטבח האירופאי
אין משפחה שלא מכירה לביבות תפוחי אדמה. יש מי שמכנים אותן 'לוקשיין', יש מי שקוראים להן 'רושטי'. הרעיון פשוט, תפוח אדמה מגורד, בצל מגורד, חמאה, מלח ובסוף, מניחים על הלביבות סלמון מעושן, שמנת ושמיר. אין מעדן כזה וכל כך פשוט להכין אותן ביחד עם הילדים.
מצרכים:
ארבעה תפוחי אדמה קטנים או שלושה גדולים, מגורדים וסחוטים ממיצים. כמובן, אפשר לתת לילדים לגרד את תפוחי האדמה או להשתמש במג'ימיקס. גרדו בצל גדול וסחטו גם אותו ממים. שתי ביצים, כוס קמח, כפית אבקת אפייה, מלח ופלפל. שמן לטיגון, נייר מגבת ותבניות מוכנות בהישג יד.
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים, אפשר להוסיף שמיר קצוץ למי שאוהבים. חממו את השמן והמתינו עד שיהיה חם מספיק ולא רותח. הכניסו כפות מהתערובת בזהירות. כאשר הלביבה מזהיבה מצד אחד, הפכו אותה לצד השני עד להזהבה מלאה. כאמור, אפשר לעטר לביבות תפוחי אדמה בשמיר וגבינת שמן עם קצת סלמון מעושן, אתם תודו לנו אחר כך.
לביבות אפויות בריאות
לביבות עשויות ברוקולי וחומוס, אפויות בתנור, מושלמות בתור ארוחת ערב מדהימה. המתכון נמצא ממש כאן.
מצרכים:
חצי בצל קצוץ, 400 גרם ברוקולי קפוא של חברה מצויינת, כוס גרגירי חומוס מהמקפיא, ביצה גדולה, שן שום מגורדת, רבע כפית כמון, כפית שטוחה של מלח, קצת פלפל שחור למי שאוהב.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. שמים את כל החומרים במעבד מזון וקוצצים אותם עד לתערובת אחידה. לוקחים בידיים רטובות כדורים קטנים מתוך התערובת ויוצרים מהם צורה של לביבה שטוחה. שימו לב וצרו פער קטן בין הלביבות כדי שלא ידבקו זו לזו. זמן אפיה הוא בין עשרים דקות ועד חצי שעה. אתם תדעו כשהבית כולו יריח מהלביבות והן יהפכו זהובות מלמעלה.