השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג הגיעה לפגישת עבודה חשובה במטמנת עברון שדואגת ומטפלת בפסולת של הגליל המערבי, כ-1700 טון פסולת ביתית מערים הגדולות, מושבים, קיבוצים ומועצות אזוריות.
המטמנה שהוקמה בשנת 1960 עברה שינויים וכיום היא מפעל עתידני וחדשני עם חזון ופיתוח. מפעל עם פתרונות ירוקים חדשניים בטיפול בפסולת ואנרגיה.
הפגישה נערכה בבית חייקה גרוסמן ז"ל שהייתה פרטיזנית לוחמת, חברת כנסת ואישה חזקה למופת.
תמר זנדברג, השרה התקבלה ע"י משה דוידוביץ- ראש המועצה, אייל רייז- סגנו, אסי רוטביין- מנכ"ל המטמנה, אבי אובנטל- מנכ"ל תאגיד הפסולת ת.מ.מ, ליאור שלמה- יו"ר הדיקטוריון עברון ת.מ.מ, אביב ינישבסקי- מנהל כספים עברון, ניצה בטשה- מנהלת בית חייקה, דורית זיס- מנהלת מחוז צפון המשרד להגנת הסביבה ואחרים.
בתחילת המפגש חיכו לשרה תלמידי אופק והמנחה נועה סביר מחנכת כתה ז' רכזת מדעים, עם יהודית גור, סגנית מנהלת בי"ס אופק.
התלמידה, בר עומר חניכה הלומדת בקורס "משבר האקלים ואנחנו", הציגה בפני השרה תכנית שבנתה במסגרת הקורס המתקיים במסגרת תוכנית "מרחבים" בשכבת י'.
עומר בר פנתה לשרה בבקשה לעזרה והציגה את פעילות בית הספר באיכות הסביבה.
בתום המפגש עם התלמידים, קבלה השרה תשורה מניצה בטשה מחווה על פעילות כחברת כנסת את הביוגרפיה של חייקה גרוסמן בשני כרכים שכתבה זיוה שלו.
אסי רוטביין, מנכ"ל מטמנת עברון ת.מ.מ הציג את פעילות האתר והפיתוחים הייחודים בתחומי הסביבה. כאשר סקר בפניה את שטח המתמנה את התרחישים לעתיד והרעיונות.
אסי וחבריו ממטמנת עברון הדגישו כי המחסור בהטמנה במדינת ישראל וחוסר הפתרון קצה לטיפול בחומר האורגני עלול להוביל למשבר ארצי והם מבקשים מהמשרד למצוא פתרונות בהקדם.
אבי אובנטל, מנכ"ל תאגיד הפסולת הציג את מפעל המיון שנמצא בשלבי הקמה מתקדמים ומביא בשורה חדשה להתקדמות בתחום טיפול בפסולת וערך מוסף של יצור מקומות עבודה נוספים לבני האזור.
השרה זנדברג וגלית כהן מנכ"לית משרד איכות הסביבה ערכו סיור באתר, הציגו את שביעות רצונם ומעבודת המטמנה והרצון שלהם לפתח פתרונות קצה התואמים לאסטרטגיית המשרד.
צילום: RITVO PHOTOGRAPHY