עופרה אלקיים כהן, מנהלת היכל התרבות כבר 24 שנים, היא גם יו''ר נעמת במרחב הגליל המערבי, נשואה ואם לשתי בנות אופיר בת 15 ונויה בת 11. גרה במושב מעונה ששייך למועצה האזורית מעלה יוסף.
אלקיים התחילה את דרכה כרכזת תרבות במועצת פועלי מעלות שם טוותה רשת רחבה של פעילות בתחום תרבות הפנאי, קייטנות לילדי נשים עובדות, טיולים וסדנאות רבות.
לאחר איחוד המרחבים ובתום שלוש שנים של עבודה קשה כרכזת תרבות ובעקבות הצלחתה בתפקיד הוצע לה תפקיד מנהלת היכל התרבות נהריה ששייך להסתדרות הכללית.
בהיותה בת 22 נזרקה למים העמוקים וקיבלה את התפקיד הניהולי הבכיר בהיכל התרבות: "זרקו אותי למים בגיל כל כך צעיר, עברתי דרך לא פשוטה, לא קיבלתי הדרכה ולא חפפו אותי'' אומרת עופרה.
בעלת מוטיבציה ורצון להוכיח כי הגיל והמגדר אינם המפתח להצלחה ועם מוסר עבודה גבוה עשתה אלקיים מהפך בהיכל התרבות והצליחה לפנות לקהלים נוספים שלא התעניינו בעבר בתרבות ופנאי במסגרת ההיכל.
כשעופרה הגיעה להיכל התרבות היו רק 400 מנויים וסדרת הצגות אחת בלבד, בעת מילוי תפקידה היא הכניסיה תכנים נוספים והרחיבה את סדרת ההצגות ל-6 ימים של הופעות ומספר המנויים עלה ל- 3,000.
אלקיים הכניסה מופעי תרבות בעלי חשיבות כמו מחול, מנויי זמר וקולנוע, סדרת קונצרטים, הצגות ילדים וסלי תרבות של כל אזור הגליל המערבי, ונתנה דגש על עבודה עם איגודים מקצועיים ושיתוף פעולה נרחב עם ועדי עובדים. כך היכל התרבות נהריה נהפך למקום הבילוי המשמעותי לתרבות בצפון.
לאחר 22 שנות עבודה לצד אשר שמואלי, יו''ר ההסתדרות במרחב הגליל המערבי, אשר תמך בה מתחילת דרכה וחבר אליה לפרוייקטים רבים, הוא הציע לה לרוץ לתפקיד ליו''ר נעמ''ת במרחב הגליל מערבי, היא נבחרה לתפקיד לאחר מכרז. על הליווי והתמיכה מתחילת דרכה, אלקיים מוקירה את אשר שמואלי ואומרת "תודה ענקית".
הכניסה לתפקיד נעמ''ת הייתה יותר קלה עבורה, היא כבר הכירה את התושבים ואת המעגלים החברתיים בקהילה אותה היא חיה ונושמת כבר שנים ''עם צוות נאמן ותומך אפשר לעשות הכל'' אומרת עופרה.
כך הצליחה לחבר בין נעמ''ת להיכל התרבות נהריה והחליטה להקים תשתית פעילות להעצמה נשית וקידמה את נעמ''ת כארגון צעיר ורענן, "ממלכה עם כל הצרכים, הדרישות וכל מה שרק אפשר לנשים ובכלל".
אלקיים יזמה פיתוח קורסים מעצמים לנשים, טיולים להעצמה ומורל נשי, היא עוזרת לנשות קריירה ומנהלת מעון יום למניעת אלימות.
כל האירועים אותם היא יוזמת ומקימה הינם בעלות סמלית ולמען הנשים בקהילה.
בין הפעילויות:
שישי נשי - פרוייקט בשיתוף פעולה עם המועצות במרחב .
מרכז גאיה - במעלות תרשיחא - מרכז לאישה חוגים הרצאות סדנאות .
מיזם נשים קנות מנשים - מתקיים פעמיים בשנה יריד לפני ראש השנה ולפני הפסח .
תערוכה לאומנים בהיכל התרבות .
מעונות יום - שני מעונות בנהריה ואחד נוסף במעלות - בכדי לתת מענה לנשים עובדות .
בנוסף עופרה מנהלת את הליגה למקומות עבודה, כדור רשת נשים וענף קטרגל נשים בעל 25 קבוצות שמשחקות, "כן ,אין לי בעיה להסתובב במגרשי הכדורגל " עונה עופרה ומוסיפה שתמשיך לפתח והרחיב את תחום הספורט.
האג'נדה של אלקיים היא לקדם נשים לתפקידים מפתח ופוליטיקה ולהגיד לכל הנשים "את יכולה, את מסוגלת, הגבול בשבילך הוא לא השמיים.. אני אף פעם לא הרגשתי תקרת זכוכית , צריך לתת לאנשים את האמונה הזאת , הכל עניין של אמונה בדרך וברצון.''
איך את מצליחה לעשות את זה?
''צריך לעשות איזון ובעל תומך ומסייע'' היא עונה.
מה עם חופש?
''בחופשת הקיץ אני לוקחת 3 שבועות בכדי להיות עם המשפחה. בשאר הזמן אין חופש גם בלילות הראש שלי חושב.''
עופרה מסכמת ואומרת שבשנה הקרובה היא רוצה להמשיך להשקיע בהעצמה נשית, בציבור הנשי ובפיתוח עסקים .
להקים עוד מעונות יום בנהריה ועוד מרכזי השתלמויות וקורסים בשיתוף עם ההסתדרות ולהמשיך בעשייה, למען הקהילה, למען התרבות ולמען נשים.