אני אוהבת את האביב, לא פלא. נולדתי בערב פסח. זוהי תקופה שבה המים זורמים בנחלים (והשנה במיוחד)הטבע לובש פריחה חגיגית ואני מתקשטת בהתאם .
יום הולדת הוא סיבה מעולה להזמין משפחה וחברים לחגוג סביב השולחן. אבל בכדי לארח לא צריך סיבה. חג ראשון, חג שני, חוה"מ, כל התשובות נכונות.
אני אישית, מאד אוהבת לערוך רשימה מראש למטעמים שאני יכין. איזה לחם יוגש, סוג היין, קינוח וכו.. הרי תכנון מוקדם בעסקים תמיד מביא תוצאות, אז למה לא ליישם בבית?
הפעם , הכל הלך חלק. האיש שלי הביא בדיוק מה שביקשתי עד הפרט האחרון ונדרשתי למינימום אלתור. לו"ז מוקפד שכלל איסוף זר הפרחים, גבינות עזים היישר מהמחלבה, קישים טריים. הרגיש לי שהכל פשוט נשזר כדי פאזל צבעוני וטעים במיוחד.
הבת שלי הגדולה הפתיעה אותי , נרתמה למשימת הכנת הסלטים הקשה ואני חזרתי הביתה בצהרי יומההולדת ועל השולחן הכל היה כבר פרוס: פלפלים קלויים, שרי מיובש עטוף בשום וטימין ,חסה שטופה ,כולל הרוטב הסודי לסלט שהמתין מוכן בצד ,סלט כרוב הפתעות, חצילים בטחינה , סלט בורגול ,סלסה פיקנטית ובתנור מאפה תרד טעים. לי נשאר להכין חמאה מתובלת (הפתעתי עם חמאת עמבה וחמאת פלפלים ) עוגת תפוזים , לקשט את הקיסמים לפונדו ולגבינות עזים וזהו..
אז מה עושה פולניה שכמותי.. אם אין על מה להתלונן?
מצאתי לי רגע של הודיה.. להודות על היש והקיים ועל איך עברו בלי הרבה מילים כל הבקשות והרצונות שלי אליה הלאה. הקדמתי להכין פונץ' אלוהי ואת כל המצרכים לפונדו כבר בצהריים. יצאתי לגינה עם כוס פונץ' וגם לקטוף טימין, הלוונדר ממש קרא לי וסימן לי כי זה הזמן לקטוף אותו ולהוסיף פריחה גם לקישוטי השולחן.
מצרפת את מתכון הפונץ' המשגע וגם הסבר קצרצר על המצרכים והמפיות שהכנו
זר פרחים טל : שוק פרחים -איילון
לצד העיקר, יין: מרלו -יקב לגזיאל, אבן מנחם
לחם: לחם טנא-גשר הזיו. ממליצה מאד על לחם פולנטה ולחם זרעים
גבינות עיזים: גלילי-משק גבינות מאבירים. ממליצה על סנט מור, קממבר פרובאנס ופיקורינו
מומלץ להגיש עם זיתים טובים וחמאה מתובלת ביתית.
קיש: באופן מפתיע, הפעם קניתי . מגוון קישים מעולים של 'מיקה' במתחם עסקים איילון
פונדו: עוגת תפוזים בחושה, תותים, אננס טרי , מרשמלו וכל המרבה הרי זה משובח.
פונץ פירות יער
- בקבוק יין אדום משובח (חצי יבש)
- 3 פרוסות תפוז עבות
- מעט ציפורן , כוכב אניס אחד, מקל קינמון ענק
·להוסיף ג'ין , וודקה ומעט ליקר מנדרינות.(אני מזגתי בנדיבות ליקר תאנים
- על כל כוס יין כוס מים וכוס סוכר.
- להוסיף פירות יער קפואים
- לתת לפונץ לרתוח על אש קטנה ולאחר 10 דקות להוסיף לימון סחוט
סכו"ם חגיגי:
את הסכום הנחנו על מפת קרושה עתיקת יומין ועם הרבה ריגושים מבית סבתא רבא.
הפעם השתמשתי בסכום חד פעמי במבוק .
יש לכרוך את המפית סביב הסכום, להוסיף 2-3 גבעולים של צמח הלוונדר (או מה שתבחרו) ולקשור בחוט .
את המפיות הכינה הבת האמצעית שלי.. שלא תמיד מבינה למה אני אוהבת לרדת לרזולוזיות כל כך מושקעות.. אבל שהאורחים שאלו מי הכין.. היא הסמיקה בנחת מהקומה העליונה.
חמאה מתובלת:
- מממיסים את החמאה במחבת ברזל על אש נמוכה ביותר (לא לתת לה לרתוח)
- מסירים מהגז.
- מוסיפים עירית קצוצה,בצל ירוק קצוץ דקדק
- 3 שיני שום
- פלפל צילי קצוץ דקדקדק
- כף מתבל עגבניות וכף מתבל פלפלים של 'הבאר'
- פלפל שחור גס טחון
- מלח גס מתובל
שם העסק: טלטול הפקות-חוויות יוצאות מגדר הגליל
טל לביא -פרטי
טלטול הפקות-דף עסקי
לפרטים נוספים אתם מוזמנים להתקשר: 054-7792184
לאתר: www.taltulp.co.il
לפייסבוק: https://www.facebook.com/TALTULP/