אחת מהפסנתרניות הטובות ביותר של המאה האחרונה, חוגגת יום הולדת 85 ולמעלה מ-60 שנה על הבמה. בתוכנית: יצירות מופת מאת ויואלדי, בטהובן, שומאן, שוסטקוביץ' ושופן. אורח מיוחד: בנה הצ'לן הנודע דמיטרי יבלונסקי
חברת Fine Piano Works מציגה קונצרטים חגיגיים לרגל יום הולדתה ה-85 של פסנתרנית העל אוקסנה יבלונסקי, אחת מהפסנתרניות הטובות ביותר של המאה האחרונה, חוגגת יום הולדת 85 ולמעלה מ-60 שנה על הבמה. בתוכנית: יצירות מופת מאת ויואלדי, בטהובן, שומאן, שוסטקוביץ' ושופן. אורח מיוחד: בנה הצ'לן הנודע דמיטרי יבלונסקי.
יום שלישי 5.12.23 בשעה 20.00, אולם צוקר, היכל התרבות הוברמן 1 תל אביב, כרטיסים 126 שקל. יום רביעי 6.12.23 בשעה 19:00, משכנות שאננים, ימין משה 4 ירושלים, כרטיסים 126-132 שקל, בקופת בראבו ילדים, סטודנטים וגמלאים 50% הנחה. חיילים במדים - כניסה חינם.
התוכנית:
ויואלדי - סונטה בדו מינור
בטהובן - הסונטה הגדולה
שומאן - אדג'יו ואלגרו
הפסקה
שוסטקוביץ' - סונטה
שופן פולונז בעיבוד פויירמן
"קשרתי את גורלי עם מדינת ישראל בטוב ובקושי", אומרת פסנתרנית העל אוקסנה יבלונסקי לקראת קונצרטי חגיגות ה-85 להולדתה. "לבטל או לדחות את הקונצרטים מבחינתי, זה לתת לאויב לנצח. הקהל הישראלי זקוק להפוגה מוזיקלית והיא התשובה הנכונה לטרור".
ילידת מוסקבה, יבלונסקי הייתה תלמידה של אנאידה סומבטיאן בבית הספר המרכזי לילדים מחוננים במוסקבה, בו למדה בגיל 6-16. משם המשיכה לקונסרבטוריון של מוסקבה ולמדה אצל אלכסנדר גולדנויזר והפכה לתלמידתו הראשונה של דמיטרי בשקירוב, שהיה עוזרו של גולדנויזר. את לימודי הדוקטורט עשתה אצל טטיאנה ניקולאייבה.
בשנת 1965 החלה אוקסנה יבלונסקי ללמד בקונסבטוריון במחלקת הפסנתר. כפסנתרנית זכתה בתחרות מרגריט לונג-ז'אק טיבו ב-1963, בתחרות הפסנתר בריו דה ז'נרו ב-1965 ובתחרות בטהובן של וינה ב-1969. יבלונסקי הוזמנה להופיע כסולנית בקונצרטים קאמריים ובקונצרטים תזמורתיים באולמות הגדולים של אירופה, אך כאזרחית ברה"מ לשעבר, לא הורשתה להיענות להזמנות. היא הופיעה ברחבי ברית המועצות והקליטה הקלטות רבות בלייבל "מלודיה", זכתה בתואר "סולנית הפילהרמונית של מוסקבה" והופיעה רבות כסולנית בתזמורת הבולשוי.
על מנת לזכות בחופש אמנותי גדול יותר עברה יבלונסקי לארצות הברית ב-1977. היא התפטרה מעבודתה בקונסרבטוריון במוסקבה והפסיקה להופיע, ועדיין סורבה. היא הייתה "מסורבת הגירה" במשך שנתיים והצליחה לצאת מברה"מ בעקבות פניות של 75 מוזיקאים, שחקנים, מלחינים, סנאטורים בולטים בהם לאונרד ברנשטיין, קתרין הפבורן, שלי וינטרס, הנרי מילר, אייזק בשביס-זינגר (חתן פרס נובל). גם הנשיא ג'ימי קרטר פנה להנהגת ברית המועצות בבקשה לתת לאוקסנה לעזוב.
הניו יורק טיימס כתב שהיא "וירטואוזית בעלת מוניטין בינלאומי" ו"אחד מהמוזיקאים החשובים ביותר הגרים במדינה". יבלונסקי הופיעה ברחבי העולם בקונצרטים ורסיטלים, עשתה הקלטות רבות. היא הייתה פרופ' לפסנתר בבית הספר היוקרתי ג'וליארד במשך יותר מ-25 שנים, עד 2009. על הקלטות "שוברט-ליסט" ו"ליסט" זכתה בפרס אלבום גראן פרי של אגודת ליסט בבודפשט.
אוקסנה יבלונסקי היא אקדמאית כבוד של האקדמיה הבינלאומית לאמנויות באו"ם, האקדמיה הבינלאומית לאמנויות בסן פרנסיסקו. היא זכתה במדליית איינשטיין על הישגים יוצאי דופן.בצד קריירת הופעות והוראה, היא משמשת כעורכת בהוצאת המוזיקה היוקרתית International Music Co IMC בניו יורק. בשנת 2016 עלתה פרופ' יבלונסקי לישראל, היא מתגוררת בירושלים, מלמדת באקדמיה למוסיקה ולמחול בבירה, ב"תל-חי כיתות אמן בינלאומיות לפסנתר" וממשיכה להקסים את הקהל בישראל ובעולם.
דמיטרי יבלונסקי – צ'לו
המועמד לגראמי, הצ'לן והמנצח דמיטרי יבלונסקי נולד במוסקבה למשפחה מוזיקלית. בגיל תשע הופיע לראשונה בנגינת הקונצ'רטו לצ'לו בדו מז'ור מאת היידן. ב-1977 היגר לארצות הברית עם אמו. בארצות הברית למד בבית הספר למוזיקה ג'וליארד אצל לורן מונרו והמשיך את לימודיו באוניברסיטת ייל, שם החל להתעניין בניצוח.
כצ'לן הוא הופיע בכל רחבי העולם במקומות ידועים כאולם קרנגי, לה סקאלה, אולם הקונצרטים הגדול במוסקבה, אולם התזמורת הפילהרמונית בסנט פטרבורג, אולם הקונצרטים הלאומי בטייוואן, תאטרון מוגדור, סיטה דה לה מוזיק, הלובר ואחרים. בין האמנים שניגן אתם מוזיקה קאמרית היו בוריס ברזובסקי, ואדים רפין, שלמה מינץ, איתמר גולן, ויקטור טרטיאקוב, לייף אווה אנדסנס ויורי בשמט. בין היתר ניגן יבלונסקי את ביצועי הבכורה בארצות הברית של הסונטה מס' 26 מאת בוקריני.
בשנת 1990 עלה לראשונה על דוכן המנצחים בביצוע של שמינייה מאת סטרווינסקי עם מוזיקאים מתזמורת סנטה צ'ציליה ברומא. בשנים שלאחר מכן כיהן במשך ארבע שנים כמנצח-אורח ראשי של התזמורת הפילהרמונית של מוסקבה וניצח על תזמורות רבות ברחבי העולם, ביניהן התזמורת הפילהרמונית המלכותית בלונדון, התזמורת הבלגית הלאומית, תזמורת האופרה בקטניה, סיציליה, התזמורת של צפון הולנד, התזמורת הקאמרית של בולוניה, התזמורת הלאומית של טייוואן, התזמורת הלאומית של איל דה פראנס, התזמורת הסימפונית נובאיה רוסיה (מנצח אורח ראשי), התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הסימפונית הישראלית, ראשון לציון ואחרות.
במאי 2014 התמנה יבלונסקי למשרת מנהל מוזיקלי בתזמורת הקאמרית האוקראינית "סולני קייב" – תזמורת של נגנים צעירים שגילם נע סביב 30. יבלונסקי הקליט למעלה מ-70 הקלטות כמנצח וכצ'לן. כמה מהקלטותיו זכו בפרסים רבים, ובהם פרס המבקרים של ברלין. ההקלטה של סוויטות הג'אז של שוסטקוביץ בביצועו צעדה במשך זמן רב במצעדי המוזיקה בבריטניה ובארצות הברית והייתה מועמדת לגראמי ב-2007. הוא שיתף פעולה עם סולנים כגון מונסרט קאבייה ואולגה בורודינה ואף ביצע את הקונצ'רטו לצ'לו של פנדרצקי בשיתוף עם המלחין.
בשנים האחרונות שיתף פעולה עם אימו, והקונצרטים המשותפים שלהם זכו לשבחים רבים הן מהקהל והן מהמבקרים. יחד הקליטו תקליטורים רבים של יצירות לצ'לו ולפסנתר. יבלונסקי מארגן פסטיבלי מוזיקה ברחבי העולם, ומשנת 2009 הוא מכהן כמנהלו האמנותי של פסטיבל גבלה באזרבייג'ן. יבלונסקי ואמו עלו לישראל והם מחלקים את זמנם בין הפעילות הענפה בארץ לקריירה מצליחה בחו"ל. כיום יבלונסקי מלמד בבית הספר למוזיקה בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב ומשמש כראש המחלקה ליחסים בינלאומיים.
לפני המופעים המתוכננים בתל אביב ובירושלים יבלונסקי ינצח על סימפוניית העולם החדש מאת דבוז'אק עם הווירטואוזים של קייב בוותיקן ב-26 בנובמבר 2023.
כרטיסים בקופת בראבו ילדים, סטודנטים וגמלאים 50% הנחה. חיילים במדים- כניסה חינם.