גלריית מוניו, קיבוץ כפר מסריק פותחת את שעריה לתערוכה מיוחדת במינה שבה יקחו חלק שוחרי צילום תושבי אזור הגליל המערבי, לחברים מרחבי הרשת החברתית והקהילות היהודיות, רק שהפעם הפתיחה תהיה מצומצמת בתחום ההגבלות אך תהיה פתוחה עד ספטמבר.
בתערוכה ייצגו תמונות מהמרחב הביתי, מחגי ומועדי ישראל, מהנופים הקרובים של הפריחה בבית או בחצר, מנופי טיולי המאה מטר, מההפגנות הרבות שהתקיימו אך סוקרו מעט או מהעבודה החיונית אותה המשיכו או שאליה התגייסו בתקופת הקורונה.
והכל בשיתוף "שותפות ביחד גליל מערבי", הסוכנות היהודית לארץ ישראל .
תערוכת ה'מאה מטר' היא תערוכת צילומים מהארץ ומהעולם מימי הקורונה אוצרות: ורד ישועה ואפרת פלד שדה.
פתיחה חגיגית 19/6/20 בשעה 11:00
במהלך חודש מרץ העולם שהכרנו עצר מלכת. הקורונה התפשטה ובתוך כמה רגעים חיינו השתנו. שגרת חיי היום יום בבית, בעבודה, עם המשפחה ובפנאי קיבלו תפנית חדה ומשמעותית. ערב ערב במהדורת החדשות עודכנו כמה המצב עלול להיות מסוכן ולהידרדר במהירות.
ההגבלות סגרו אותנו לא ניתן היה להיפגש עם קרובינו האהובים, בתי הספר, עסקים נסגרו. למעלה ממיליון איש יצאו ממעגל העבודה, הכבישים התרוקנו, התכנסנו משפחות גרעיניות ספונות בבתים, עטינו מסיכות וכפפות, חגגנו את החגים והמועדים בגפנו ונקודת האור היחידה ביום הייתה היציאה מהבית לטיול בטווח ה'מאה מטר'. העולם הפך לווירטואלי, הרשתות החברתיות היוו עבורנו מעין "יציאת חירום", אפשרו לנו לתקשר ולשתף את העולם במה שעובר עלינו.
ה"זום" הפך לכלי עיקרי למפגשים עם המשפחה, ללימודים ולעבודה. והתחלנו לצאת לסיורים וירטואליים ברחבי הארץ ובעולם. המשפט "העולם כפר גלובלי קטן" קיבל משנה תוקף.
בתקופת הקורונה אנשים התמודדו עם מציאות חדשה. מאתגרת מאוד כלכלית, חברתית ונפשית, ולאחרים הייתה זו מציאות נפלאה מלאה בחופש וקרבה לעצמם ולבני משפחתם.
הייתה זו גם תקופה שאפשרה לעצור רגע להתעכב ולהרהר על מה שבאמת חשוב בחיים. על אהובינו, מטרותינו וחלומותינו.
שותפינו לתערוכה, "שותפות ביחד גליל מערבי", אשר שמרו על קשר עם הקהילות היהודיות מעבר לים, מקום בו הקורונה הכתה ביתר שאת, הזמינו את אנשי הקהילות לשלוח תמונות המבטאות את שגרת יומם החדשה.
התערוכה קרמה עור וגידים הודות לפייסבוק – ומהר מאוד אנשים שיתפו את התמונה האחת שעבורם שיקפה את תקופת הקורונה.
תודות לכל תושבי אזור הגליל המערבי, לחברים מרחבי הרשת החברתית והקהילות היהודיות השותפות ששיתפו בתמונות ובסיפורים לתערוכה זו והכל בהתנדבות מלאה. תודות למועצת מטה אשר, למועצה לשימור אתרים ומשרד החקלאות על פרויקט ענק של שימור הסנדלריה ההיסטורית ובתוכה גם תצוגת נעמן, לצוות התיירות ,שעובד כדי להגי מוצר מסקרן ומרתק,חוויתי לאורחים ותיירים שמגיעים מכל הארץ ולפני הקורנה מרחבי תבל.
להגיע לפתיחה לתערוכה, בקור באתר יש לתאם מראש בטלפונים:
0525557271/ 0528346575