מי שמובילה את המאבק ויזמה את החיבור של הארגונים הגדולים אשר מפעילים מעונות יום היא גליה וולוך יו"ר נעמת ארצית.
תגובתה של עופרה אלקיים כהן יו"ר נעמת במרחב גליל מערבי:
מרבית האירגונים המפעילים מעונות יום מפוקחים הודיעו כי לא יפתחו את המעונות ב 2 בספטמבר בינהם כמובן גם נעמת שמובילה את המאבק.במרחב גליל מערבי ישנם שלושה מעונות יום השייכים לנעמת וכמו-כן עשרות מעונות יום של ויצו,אמונה ועוד שלא יפתחו את שנה"ל.
אנו נאבקות למען תוספת מטפלת לכל כיתה ושיפור שכרכן ומעמדכן.
אני מקווה שממשלת ישראל תתעשת ותציל את החינוך לגיל הרך בזמן ושלא נצטרך לשבות.
מהארגונים המפעילים את המעונות, הכוללים בין השאר את נעמת, ויצו, אמונה, נאות מרגלית, נשי חירות ונאות יעקב, נמסר כי :״ האחריות לקריסת מעונות היום המפוקחים היא על ממשלת ישראל ועליה לפעול לאלתר בכדי להציל אותם. נדרשת רפורמה מקיפה בגיל הרך, אשר תכלול בטווח המיידי הוספת מטפלות בכיתות, שיפור בתנאי העסקתן ותקציבים לביצוע הכשרות מקצועיות. אנו מצרים מראש על אי הנוחות שתיגרם להורים אך משוכנעים שגם הם מבינים כי מדובר במאבק למען הילדים של כולנו. חינוך מתחיל מלידה ולא מגיל 3״.
לארגונים הגדולים הצטרפו לראשונה גם עשרות מפעילים קטנים ובינוניים מכל הארץ ומכלל המגזרים וגם הם לא יפתחו את המעונות בתחילת השנה.
בין הדרישות המרכזיות של הארגונים מהממשלה: הוספת תקן של מטפלת לכל כיתה, שיפור בשכר המטפלות ושיפור במעמדן, זאת באמצעות יישום רפורמה ייעודית לגיל הרך בדומה לרפורמת "אופק חדש" למורים. המטרה, למנוע נטישה המונית של מטפלות, אשר למעלה מ- 50 אחוז מהן אינן שורדות במקצוע יותר ממספר חודשים וכן בכדי להפוך את התחום למקצוע, עם תנאי סף והכשרה מתאימה.