מצרכים:
5 מלאווח קפואים (מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההכנה)
1/2 קופסה שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה
250 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1 חלמון
1 קופסת שימורים זיתים חתוכים לטבעות, מסוננים מנוזלים
1 קופסת שימורי תירס מאסטר שף, מסוננים מנוזלים
לעיטור וציפוי:
1 ביצה L, טרופה
שומשום לבן
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים עגבניות חתוכות דק, רסק עגבניות ומלח.
- בקערה שנייה מערבבים ריקוטה, 200 גרם גבינה צהובה, מלח וחלמון.
- מניחים עיגול מלאווח על תבנית עם נייר אפייה (חשוב להניח כבר מעכשיו כי אחר כך יהיה קשה להרים) ומניחים מעליו, באמצע, צלחת הפוכה שקטנה מקוטר המלאווח בערך ב-7 ס"מ. יוצרים סימון עדין עם סכין כדי שאפשר יהיה לראות את קו המתאר של העיגול הפנימי.
- בעיגול החיצוני מורחים מתערובת הגבינה בעזרת כפית, ומניחים מעל תלוליות של רוטב עגבניות. מעטרים בזיתים או תירס ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
- חורצים צורה של איקס בתוך העיגול הפנימי אבל עם 8 חתכים (ליצירת 8 משולשים)
- מרימים כל שפיץ של משולש ומניחים אותו מעל המילוי. מצמידים היטב לדפנות המלאווח החיצוני.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה. אוכלים חם.
בתאבון..!!