כותרת
> C;
1/1
בריאות

מאות אנשי מקצוע השתתפו ביום עיון במרכז הרפואי בנושא התמכרות למשחקי מחשב

נהריה בריאותפורסם: 28.03.19 , 21:18ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

תחת הכותרת "הקריז הדיגיטלי", נערך ביום שני השבוע יום עיון במרכז לחינוך ע"ש אנגל שבמרכז הרפואי לגליל, שעסק בהתמכרות למשחקי מחשב ולמסכים דיגיטליים והשלכותיה על התפתחות הילד, בריאותו הנפשית והרגשית, כמו גם ההתמודדויות עם הבעיה. יום העיון אורגן ע"י צוות המחלקה להדרכה להדרכת הילד והמשפחה שבמרכז הרפואי (מחלקה פסיכיאטרית לילדים ונוער).

בכנס השתתפו כ-300 אנשי מקצוע בתחומי הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה, מטפלים בתחום ההבעה ממגוון מקצועות ואנשי חינוך. כמו כן היה הכנס פתוח לציבור הרחב.

במהלך הכנס הציג ד"ר אודי בונדשטיין, פסיכולוג ראשי של המרכז הרפואי, מחקר שנערך במחלקה להדרכת הילד והמשפחה, שגילה באופן חד-משמעי קשר מובהק בין התמכרות למשחקי מחשב ובין התפתחות הפרעה נפשית חמורה (הפרעת אישיות סכיזואידית). כמו כן הוצג מקרה של ילד שאובחן כמכור למחשבים ואשר טופל במרכז הרפואי. יצוין כי ממחקרים שונים עולה, כי שיעור ההתמכרות נע בין 8-1 אחוזים, כאשר התופעה הולכת ומתרחבת.

הרעיון ליום העיון נבע מהעלייה הגוברת והולכת בבוגרים צעירים הסובלים מפסיכופתולוגיה חמורה, שברקע שלה יש התמכרות למשחקי מחשב. עלייה דומה בדיווח על התופעה ניכרת גם בדיווחי הורים, שהביאו את ילדיהם לאישפוז במחלקה. בד בבד הכריזו ארגון הבריאות העולמי והארגון הפסיכיאטרי האמריקאי, על הכנסתה של אבחנה חדשה למדריכי האבחון: התמכרות למשחקי מחשב.

בפתח יום העיון נערכה הרצאתה של מנהלת המחלקה, ד"ר לודמילה סנדלר, תחת הכותרת: "קריז דיגיטלי - האמנם התמכרות?", בה עסקה בשאלות של איבחון, אבחנה מבדלת, השפעות של מכשירים דיגיטליים על ההתפתחות וקשר בין התמכרות למסכים דיגיטליים ובין התפתחות הפרעות רגשיות ונפשיות חמורות. כמו כן נתנה ד"ר סנדלר המלצות לשימוש בריא ויעיל במסכים דיגיטליים.

במהלך יום העיון נערכה גם הרצאת אורח של ד"ר אלון וסרמן, פסיכולוג שיקומי ומנהל מקצועי של מכון "חברים", שדיבר על הקשר שבין ההתמכרות למסכים דיגיטליים ובין קשיים חברתיים.

ד"ר חנן גזית - מרצה, חוקר משחקים דיגיטליים ומשחקולוג מומחה - נשא הרצאה מרתקת תחת הכותרת: "פורטנייט - הטוב, הרע והמכוער", בה הסביר כיצד משפיעים משחקי הווידיאו על חיינו ומשנים את עולמנו, ובמיוחד את עולמם של ילדינו.

בסיום הכנס סיכם ד"ר בונשטיין את הנושאים שהועלו במהלך יום העיון ובנוסף נתן המלצות טיפוליות להתמודדות עם הבעיה.

מנהל המרכז הרפואי, ד"ר מסעד ברהום, שהודה לצוות המחלקה על יום העיון החשוב, סיפר בנאומו על המהפכה הבריאותית במרכז הרפואי שבראשו הוא עומד, הכוללת בין השאר פתיחת מחלקות ויחידות חדשות רבות בשנים האחרונות, לרווחת 600 אלף המטופלים.

יצוין כי הרעיון המנחה את העבודה במחלקה להדרכת הילד והמשפחה שבמרכז הרפואי, הינו שיתוף פעולה המשלב בין עבודת הפסיכולוגים, הרופאים הפסיכיאטרים, המטפלים המשפחתיים, צוות המיליה הטיפולי (אחיות ומדריכים) וצוות בית הספר והמטפלים בתחום ההבעה.

יום העיון במרכז הרפואי לגליל   

צילום באדיבות המחלקה להדרכת הילד