כותרת
> C;
1/1
תלמידים ונוער

משרד החינוך מטפח את מהנדסי המחר:

נהריה תלמידים ונוערפורסם: 28.03.19 , 21:34ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

כ- 2,000 תלמידים, בגלאי 8 עד 18, העפילו לשלבי הגמר באליפות הסייבר הלאומית

את מחוז הצפון מייצגים 300 תלמידים גילאי 8 -18 מ 62 בתי ספר דוברי עברית וערבית

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "אליפות הסייבר הלאומית מאפשרת לתלמידים להתנסות ביסודות התכנות בדרכים עדכניות, מותאמות למאה ה-21. האליפות מגבירה את המוטיבציה של תלמידים ללמוד את יסודות התכנות, גם לאחר שעות הלימודים, מעודדת יכולות לימוד עצמית, עבודה קבוצתית וחשיבה יצירתית, ומגבירה את המוטיבציה ללמוד מקצועות טכנולוגיים. אני מברך את מאות אלפי התלמידים והמורים שהשתתפו במיזם החשוב ומאחל בהצלחה גדולה לאלו שהעפילו לשלב הגמר".

מנהלת המחוז , ד''ר אורנה שמחון : יחודו של מחוז הצפון, בכך שכמחוז פריפריאלי הוא מתעדף ומעצים את תחומי הדעת והתוכן המדעיים-טכנולוגים המתקדמים: תכנות, מתמטיקה, רובוטיקה, הנדסה ואלקטרוניקה, בקרב תלמידים דוברי עברית וערבית על בסיס הגדרתו כמחוז 'מוטה עתיד' המוביל יצירתיות , חדשנות ויזמות , מהלך מחוזי שיקיף את כל מערכת החינוך בצפון מתש''פ והלאה' .

אירועי הגמר של אליפות הסייבר הלאומית SKILLZ שבו לוקחים חלק למעלה מ 300 תלמידים גילאי 8 -18 מ 62 בתי ספר בצפון יערכו השנה בין התאריכים 1-2 לאפריל בהיכל הטוטו בחולון בהשתתפות עשרות אלפי תלמידים מערכת החינוך. לתחרות העפילו כ- 2000 תלמידים שיתמודדו על מעמד אלוף האלופים של תחומי המדעיים-טכנולוגים המתקדמים; תכנות, מתמטיקה, רובוטיקה, הנדסה ואלקטרוניקה מציין דובר המחוז , דויד גורלי

האליפות מהווה אירוע שיא במהלך רב שנתי שמוביל המשרד בשיתוף האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) והרשויות המקומיות במטרה להגדיל את מספר התלמידים השולטים בסביבה טכנולוגית משתנה ומכירים את יסודות התכנות המתקדמים החל מבתי הספר היסודיים, דרך חטיבות הביניים ועד לבתי הספר התיכוניים. כל זאת בליווי ובהנחיית מדריכים ומנטורים בכירים מהתעשייה.

אליפות הסייבר פועלת באמצעות מערך של משחקים מקוונים המתאימים לעולם הילדים. פלטפורמה דיגיטלית זו, מנגישה באופן חווייתי ופרקטי את כלי הלמידה הפדגוגים, באופן שמציב אתגר לתהליכי החשיבה והלמידה של תלמידי המאה ה-21. הפרקטיקה שנבחרה מייצגת את המגמות החינוכיות והפדגוגיות המובילות כיום בעולם, ושמה דגש מיוחד על למידה באמצעות משחוק, מתוך הבנה כי לימוד יעיל ואפקטיבי של נושא מורכב מתרחש דרך גירוי הסקרנות הטבעית של הלומדים ובאופן הדרגתי.

במסגרת אירועי הגמר יתחרו המתמודדים ב- 6 מסלולי למידה מדעיים-טכנולוגים מתקדמים: מתמטיקה לכיתות א'-ו', תכנות יסודי לכיתות ב'-ו', רובוטיקה לכיתה ה', תכנות לחטיבת ביניים לכיתות ז'-ט', רחפנים לכיתות י'-יב' ותכנות לתיכונים לכיתות י'-יב'.