כותרת
> C;
1/1
lifestyle

מתכונים קלים לארוחת צהריים

נהריה lifestyleפורסם: 27.04.20 , 09:34ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

תקופה לא קלה עוברת עלינו, בעת הסגר, העצבים והסבלנות לא תמיד נמצאים בשליטתנו המלאה, ולפעמים גם הפנאי לא באמת קיים ולא תמיד מתחשק להכין ארוחה מושקעת שדורשת חמש שעות הכנה. לפעמים, בין אם אנחנו הורים לילדים או רווקים, אנו מחפשים משהו משביע ומנחם שדורש כמה שפחות עבודה ומותיר כמה שפחות כלים מלוכלכים לרחצה. למי שמחפש מתכונים קלים וטעימים אספנו כמה טובים במיוחד.

דלעת ערמונים בתנור (ובכלל אנטיפסטי)

דלעת ערמונים בתנור היא ירק שקל מאד להכין. כשמוסיפים לה מעט תיבול פשוט של שמן זית, מלח גס ואולי יוגורט – היא הופכת למעדן וארוחה קלה שמתאימה במיוחד לצמחונים, ואם מוותרים על היוגורט גם לטבעונים. מה עושים? פשוט. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעליות צלזיוס, חוצים את הדלעות לשתיים לאורכן ומרוקנים את הגרעינים עם כף.

שמים נייר אפייה על תבנית, ועל הנייר מורחים מעט שמן (ממש לא חייבים בשלב זה שמן זית) ומעליו מלח גס. שמים את חצאי הדלעות עם החלק החתוך על נייר האפייה ומזלפים מעט שמן ומלח גס גם על החלק העליון של הדלעות. אופים בערך בין חצי שעה לשעה – הדלעות מוכנות כאשר הן רכות. מחכים שיתקררו מעט ומזלפים לתוכן שמן זית מאיכות טובה, מעט מלח גס ואם רוצים מוסיפים גם כף יוגורט, רצוי יווני.

בשיטה דומה אפשר להכין אנטיפסטי משלל ירקות – פלפלים ובצלים, לפת וצנון, תפוחי אדמה ובטטה, קישואים וכדומה. פשוט חותכים לפרוסות גדולות, מזלפים שמן ומלח גס ואופים. אם יש לכם עוד חצי דקה תוסיפו גם כמה ענפי טימין ורוזמרין מעל לפני האפייה. אולי זה נשמע פשוט אך המתכון הזה כבר שנים מככב כאחד המתכונים הקלים הטעימים של המטבח האיטלקי.

כנפיים בשום ודבש (או בכל רוטב אחר)

כשמדובר על מתכונים קלים, אין מתכון קל יותר מאשר כנפיים צלויות ברוטב טעים. 5 דקות עבודה ויש לכם ארוחה טעימה. אז מה עושים? מחממים תנור לחום גבוה (220 צלזיוס) שמים כנפי עוף על נייר כסף בשכבה אחת (כמה? כמה שנכנס). מכניסים לתנור ל 25-30 דקות, עד שהכנפיים מקבלות צבע והעור הופך פריך.

בינתיים חושבים על הרוטב שילווה את הכנפיים. אפשר לקחת כמה שיני שום וכרבע עד חצי כוס דבש ומעט מלח וטימין, אפשר גם להתעצל יותר ולקחת רבע עד חצי כוס מבקבוק רוטב ברביקיו או צ'ילי מתוק מוכנים. כשהעור מזהיב, מורידים את האש ל-180 מעלות, שופכים את הרוטב ומערבבים עם הכנפיים מחוץ לתנור שבינתיים מתקרר לו מעט (בכל הרטבים הללו יש סוכר, חום גבוה מדי יקרמל אותו וזה לא רצוי). מחזירים לתנור עם הרוטב לעוד 10 דקות עד 15 שעה.

אז הוא אכן נכנס לקטגוריית מתכונים קלים, אבל גם קצת מלכלך לאכילה לכן הדבר הכי חשוב במתכון הזה הוא לא לשכוח להביא מפיות לשולחן. הרבה מפיות.

מיטלוף

מיטלוף (או פרוסת בשר) היא מתכון קל אגדי מהמטבח האמריקני. לכל מדינה יש את הגרסה שלה, שמעט שונה. הגרסה הזו היא מווירג'יניה והיא פשוט מושלמת.

חצי קילו בשר טחון, רצוי מעט שמן, 2-3 כפות פירורי לחם, ביצה אחת, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון, 4 כפות קטשופ וכחצי כוס מים (אם אתם לא שומרים על כשרות – לכו על הגרסה המקורית של חלב או שמנת מתוקה), כף רוטב ווסטשייר ובצל אחד קצוץ דק. מכיוון שאנחנו מדברים פה על מתכונים קלים – תמיד אפשר ללכת על גרסת הבצלים הקצוצים הקפואים המוכנים.

את כל זה ערבבו ושימו בתבנית עוגה אנגלית. תדאגו להשאיר מקום בין התבנית והמילוי, כי עכשיו מגיע השוס: ערבבו 4 כפות של חומץ (רצוי תפוחים) עם 2-4 כפות סוכר חום דחוס וחצי כוס קטשופ. את רוב הרוטב הנ"ל שפכו על כיכר הבשר כך שיכסה מלמעלה ובצדדים. רוטב שנשאר אפשר להוסיף במהלך האפייה או להגיש כרוטב.

האפייה עצמה פשוטה: כשעה עד שעה ורבע בחום של 180 צלזיוס. אחרי שמוציאים מהתנור תנו לכיכר לנוח כמה דקות, פרסו והגישו – מתכון קל ופשוט שיבקשו עוד ועוד ממנו.

מתכונים קלים הם לפעמים גם הטעימים ביותר, וחשוב לזכור, במיוחד בתקופה כזו, כי לא כל מאכל משביע, טעים ומנחם דורש חמש שעות עבודה, ולפעמים ניתן להכין ארוחת מלכים גם בחצי שעה!