כותרת
> C;
1/1
חדשות

סא"ל במיל. יניב קריאף מונה לעמוד בראש אגף חירום ובטחון באשכול רשויות גליל מערבי

נהריה חדשותפורסם: 10.01.21 , 20:30ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

סא"ל במיל. יניב קריאף השתחרר מקריירה ארוכת שנים בצה"ל והחליט כי היעד הבא הוא לחולל מפנה בתפיסת הבטחון ברשויות הגליל המערבי- מרשותי לאזורי. את החזון הוא מתכוון ליישם בתפקידו החדש כמנהל אגף חירום ובטחון באשכול רשויות גליל מערבי- אשכול הרשויות הראשון בארץ, ועכשיו גם האשכול הראשון שהקים אגף חירום ובטחון בשיתוף מינהל החירום במשרד הפנים

סא"ל יניב קריאף שסיים בינואר השנה את תפקידו האחרון כקצין ההגנה המרחבית של עוצבת הגליל (אוגדה 91)- תפקיד אותו מילא שבע שנים, הספיק בשנה האחרונה לשירותו להפוך לגיבור מקומי בגליל המערבי, כאשר מילא תפקיד מכריע בהובלת כוחות הסיוע והחילוץ של צה"ל לתושבי נהריה המוצפת בחורף אשתקד.

יניב, יליד צפת, בן 43, נשוי לאורטל ואב לארבעה בנים, הוא בעל תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומשאבי אנוש ותואר שני במנהל מערכות חינוך. יניב התחיל את מסלולו הצבאי כלוחם בגבעתי והמשיך לקצונה ולמגוון תפקידי פיקוד ומטה. שני התפקידים המשמעותיים בקריירה שלו היו קצין הגמ"ר בחטיבה מרחבית 300 בזמן מלחמת לבנון השנייה וקצין הגמ"ר של עוצבת הגליל בשנים 2013-2018. בשני התפקידים רכש ניסיון רב בעבודה מול הרשויות המקומיות ומול הגופים השונים- שירותי כבאות והצלה, מד"א, פיקוד העורף, רשות הטבע והגנים, חברת החשמל, תנועות נוער, ארגוני מתנדבים, ארגוני הגנת הסביבה ועוד.

לאחר שחרורו התלבט יניב על המשך דרכו המקצועית כאזרח, והבחירה נפלה על ההמשך הטבעי- ניהול האגף החדש לחירום ובטחון שהקים אשכול גליל מערבי כאשכול שהוא חלוץ ומוביל ביוזמות ותהליכים אזוריים. האגף הוקם עם מינהל החירום במשרד הפנים והעומד בראשו אלי רגב.

"היתרון של אגף החירום והבטחון האזורי הוא ההיכרות והקשר הבין אישי שלנו עם ראשי הרשויות והתושבים", אומר יניב. "זהו גורם מכריע בתיאום המורכב בין כל הגופים ובאפקטיביות של תיאום כזה. כדי שכל המכונה המורכבת והמסועפת הזו תעבוד באופן חלק בשגרה ותהיה בשיא מוכנותה ברגע החירום שתמיד אורב לצערנו, נדרשת הן ראייה מרחבית אזורית והן היכרות והבנה מבפנים של צרכי הרשויות השונות, שהם גם ייחודיים וגם משותפים."

זוהי בתמצית תפיסת עולמו המקצועית של אשכול רשויות גליל מערבי: מיצוי יתרון הגודל ושילוב הידיים- בתכנון, בארגון, באיגום משאבים כלכליים ומשאבי כוח אדם ובבניית מערכי יישום ופעולה, בכדי לתת מענה לכל רשות ורשות בתוך המערך האזורי.

"אשכול רשויות גליל מערבי מאגד בתוכו מגוון רחב של סוגי רשויות", אומר יניב. "יש לנו ערים גדולות כמו עכו ונהריה, מועצות אזוריות כמו מטה אשר ומעלה יוסף, מועצות מקומיות גדולות כמו שלומי בית ג'ן וחורפיש, מועצה תעשייתית, מושבים, קיבוצים וכפרים. גם האוכלוסייה מגוונת להפליא- יהודים, ערבים, דרוזים, נוצרים, בדואים. זה מיקרוקוסמוס מופלא של החברה הישראלית- אין סוג רשות שאין לנו באשכול! במגוון רחב כזה יש הכרח בארגון מעמיק ומובנה של צרכי הבטחון הייחודים לכל רשות, גיוס מערכי מתנדבים בכל רשות, בניית מערך דוברות שהוא חיוני בעת חירום, תיווך ותמיכה מול גופי הבטחון השונים ומול משרדי הממשלה השונים. אני מאמין בכל לבי ביתרון הגודל, השכנות והשותפות עבור תושביו הנהדרים של הגליל המערבי".

קרדיט תמונות: Tomasz Solinski