תחילה, אפשר לומר באופן חד משמעי כי יחד עם חלוף השנים, מטבחי חוץ הפכו טרנד של ממש שכן, כיום תוכלו לפגוש בלא מעט מטבחי חוץ כרמיאל, מטבחי חוץ בצפון ובכלל, בכל האזורים השונים ברחבי הארץ, דבר אשר הפך את עולם המתכונים למבוקש במיוחד.
בעת בה אנו מדברים על אנטי פסטי חשוב לציין כי מדובר על מילה באיטלקית אשר משמעותה היא "לפני הארוחה" וכן, מדובר למעשה בצורת הרבים של המילה אנטיפסטו. למרות הדעה הרווחת במדינת ישראל אשר נוטה להצביע על העובדה כי מדובר על מנת ירקות בתנור, ניכר כי האיטלקים מתארים עולם אחר לגמרי, עולם עם מגוון מתאבנים בתנור, בין אם מדובר על ירקות, ביצים, גבינות, לחם וכיוצא בכך. נוסף על האמור, יש לציין כי מלבד ליופי ולצבעוניות היתרה של המנה, אנטי פסטי היא מנה בריאה ומומלצת כתוספת עבור כל ארוחה. את האנטי פסטי נוהגים לאכול בדרך כלל כנשנוש, תוספת למנה, מתאבן, בתוך כריך וכן הלאה. במאמר הבא ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת בשביל להכין אנטי פסטים מושלם במטבחי חוץ כרמיאל:
מצרכים:
• חציל מקולף וחתוך לרצועות/קוביות בגודל בינוני
• שני קישואים חתוכים בעובי אצבע
• 1 פלפל אדום חתוך
• 1 פלפל צהוב חתוך
• 6 שיני שום מעט מעוכות בגודל גדול יחסית
• 2 בטטות בגודל בינוני
• כפית מלח
• כפית פלפל שחור
• שמן זית
אופן ההכנה
1. תחילה, חממו את התנור ל-220 מעלות מראש והכינו תבנית תנור יחד עם נייר אפייה.
2. מורחים את נייר האפייה באמצעות שמן זית ולאחר מכן מסדרים את כל הירקות בשכבה אחידה, כאשר ההמלצה המרכזית תהיה להימנע מלערבב את הירקות יחדיו.
3. מתבלים את הירקות בעזרת מלח, פלפל ושמן זית.
4. אופים את הירקות במשך 25 דקות בתוך תנור שחומם ל-200 מעלות.
5. בעת בה הירקות רכים אפשר להגיד שהאוכל מוכן, מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים על גבי השיש למשך 2-3 דקות.
6. מערבבים בצורה עדינה ולאחר מכן מעבירים לצלחת ההגשה.
טיפים לשדרוג
באמצעות שני טיפים מרכזיים תוכלו לקחת את האנטי פסטי שלכם לרמה הבאה:
• תבנית - מומלץ לבחור בתבנית שטוחה ולא עמוקה, במיוחד לאור העובדה כי הירקות צריכים להישאר בשכבה אחידה לצד מרחב מתאים במטרה להעניק למים את האפשרות להתאדות החוצה במקום שייספגו חזרה בירקות, כך למעשה תוכלו להנות מאנטי פסטי פריך במיוחד.
• רמת העשייה - מיותר לציין כי מידת עשייה היא עניין של טעם אישי ולכן, במידה ואתם אוהבים ירקות עשויים יותר, מומלץ להשאיר את הירקות בתנור במשך פרק זמן ארוך יותר, ולהוציא את הירקות עם מרקם פריך וקראנצ'י יותר.
באדיבות אל קינצ'ו - מטבחי חוץ בצפון