כותרת
> C;
1/1
אוכל

מדוע סכין שף תקל על חייכם במטבח?

נהריה אוכלפורסם: 21.04.23 , 08:55ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בתקופה בה רבים משכללים את כישורי הבישול שלהם במטבח הביתי ומחפשים ציוד מקצועי, אין פלא שסכין שף – אחד המוצרים החשובים לתהליכי הכנת מנות – הפכה לפריט כה מבוקש.
סכין שף הינה סכין בעלת יכולות רבת ומגוונת, שתסייע לכם לבצע מגוון רחב של פעולות כמו קיצוץ, חיתוך, פריסה בדרך הטובה והיעילה ביותר של שלל חומרי גלם – ירקות, פירות, בשרים, דגים ועוד.



אילו תכונות יש לסכין הזו אשר יוכלו לשרת אתכם היטב במטבח וכיצד לבחור את הדגם הנכון עבורכם? סקירה של המרכיבים החיוניים ביותר - מהמבנה דרך נפלאות הלהב ועד החוזק והעמידות של הידית.

מידה להצלחה
ישנן סכיני שף במגוון מידות כאשר הגודל הוא עניין אינדיווידואלי, כשיש מי שמעדיפים יותר רחבה או יותר צרה ובעיקר בהתאמה לגודל כף היד, כל בשלן וגודל כף היד שלו.
המידות הנפוצות נעות בין 10-20 ס"מ. לרוב המידה היא פונקציה של השימוש. כך למשל, סכין לחיתוך ירקות תהיה במידה ממוצעת של 13 ס"מ ואילו סכין לחיתוך נתחי בשר באורך של כ-10 ס"מ.
יש להתייחס במיוחד למבנה של הדגם ולצורניות של הלהב, כשר להב משונן יעיל במיוחד לחיתוך ובחלקו השטוח לרוב משתמשים למטרות של ריסוק וכתישה.
מומלץ לבדוק גם כמה שוקלת הסכין כשיש מי שמחפשים עובי ומאסיביות בעד אחרים רוצים קלות משקל שיאפשר להם לתמרן טוב יותר

.

סוד החומר של הלהב
חומרי הגלם מהם עשויות הסכינים בעלי השפעה מכריעה על היכולת של הסכין ובעיקר – חומר הגלם ממנו עשוי הלהב.
סכין שף לרוב תהיה עם להב מפלדת אל חלד העמידה בפני קורוזיה כאשר יש דגמים בעלי פלדת ניטרום שמעצימה את החדות.
נושא ההשחזה הוא קריטי ויש לבדוק אם הלהב חד מספיק וכל כמה זמן יהיה צורך להשחיזו כאשר ישנם דגמים בעלי תכולת פחמן גבוהה שמאפשרת חדות לאורך זמן ומפחיתה את הצורך בהשחזה.
דגמים פופולאריים אחרים עשויים מלהב קרמית וישנם גם כאלה המגיעים עם שקעים מיוחדים שמונעים את היצמדות הלהב למזון וניטים ייחודיים.
בכל מקרה, כדאי לשים לב גם לעמידות של הסכין במידות חום גבוהות כאשר הדגמים המובילים יכולים לעמוד גם במינוס ארבעים מעלות ועד 150 מעלות צלזיוס.



אוחזים בידית – משדרגים ביצועים
הידית אף היא משחקת תפקיד חשוב במיוחד אם מבצעים חיתוך ממושך וכמובן, יש לשים דגש על נושא הבטיחות. בוודאי תבחינו שרוב הדגמים מוחלשים כיחידה אחידה אחת עם ידית ארגונומית לאחיזה נוחה ובטוחה כולל השגת שליטה מרבית ומניעת התעייפות או כאב בפרק כף היד בעת החיתוך. כמו כן, לשמירה על סטריליות – הידיות של הדגמים המובילים בשוק הן גם אנטי בקטריאליות להפחתת הסיכוי של התפתחות בקטריות ויש דגמים להם הוסיפו גם גימור מסוג POM שאמור להעניק קשיות נוספת ועמידות מוגברת. ישנן ידיות גם מחומר שמונע זעזועים ליציבות גבוהה במיוחד.

איכות ובאחריות
כדאי לבחור סכין שף שעמדה במבחנים של השפים הגדולים של מותגים מומלצים בשוק שמגיעה גם עם אחריות, כאשר יצרנים בינלאומיים שעומדים מאחורי איכות הפריטים שלהם, מספקים היום עד 10 שנות אחריות על המוצר כאשר מדובר ברכישה מיבואן רשמי.
היות ומדובר גם בפריט עיצובי, במיוחד אם תבחרו לתלות אותה במטבח, תוכלו לבחור גם פריט במראה מודרני מתוחכם או קלאסי, ידיות שעוצבו בטכנולוגיית הזרקה ובגוון מועדף.
אגב, לא חייבים לשלם הון תועפות על סכין שף ואם בוחרים במקום אמין ומומלץ לרכוש ממנו סכינים, אפשר ליהנות ממגוון דגמים טובים במחירים משתלמים ומשלל הנחות ומבצעים לאורך השנה. חוויית קנייה טובה בדרך לחוויית חיתוך אפקטיבית במטבח.

קרדיט תמונה: pixabay