כותרת
> C;
1/1
תרבות ופנאי

"אני מנציח באינטרנט פסקול חיים של דור שלם"

נהריה תרבות ופנאיפורסם: 26.09.19 , 08:46ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

אלדד בוברוביץ', שמעצב אתרים לאמנים כמו: גידי גוב, יהודה פוליקר, יוני רכטר, פיטר רוט, עידן אלתרמן, ועוד, חושף סודות דיגיטליים מאתרי האינטרנט של המוזיקאים והשחקנים המובילים בישראל

מאז שהוא זוכר את עצמו, בערה באלדד בוברוביץ' אהבה גדולה למוזיקה ולציור. כבר בגיל שש הוא נהג לצייר במשך שעות כשברקע מתנגנת מוזיקה ישראלית מתקליטים שהשמיע אביו. את הציורים המוגמרים של אלדד נהגו הוריו להביא לתחנת טיפת חלב ולקופת חולים בשכונת מגוריהם בחולון, כדי שיעטרו את קירותיהן. לפני שנים אחדות הוא סגר מעגל כשהחל לעצב אתרי אינטרנט אמנותיים לזמרים ולשחקנים מובילים בישראל. "עיסוק זה מחבר בין אהבותיי הגדולות – מלבד אשתי ושתי בנותיי כמובן – מתקופת הילדות - מוזיקה וציור".

אלדד מודה שהוא טיפוס קצת נוסטלגי שאוסף במשך שנים רבות תקליטים – יותר מ-2,500 תקליטי ויניל,
ו-4,500 דיסקים. לדבריו, בעבר העטיפה של התקליט הייתה חלק מהיצירה המוזיקלית, "ולכן הייתי קונה תקליטים שעטיפתם סקרנה ומשכה לי את העיניים. עד היום אני אוהב את הפורמט הקלאסי של תקליטים ועטיפותיהם ומתרגש מתקליטים נדירים שקשה להשיג. כך למשל, נסעתי בערב גשום להוד השרון כדי לקנות את 'הקברט של מירנדה' שהוציאה בזמנו השחקנית אורלי זילברשץ-בנאי. הופתעתי לגלות שהמוכרת היא אשתו של נועם רותם, לשעבר סולן להקת 'קרח תשע'".

את הקריירה כמעצב מוביל של אתרי אינטרנט למוזיקאים ולשחקנים המובילים בישראל החל אלדד כשחבר הציע שיעצב אתר למוזיקאי אבי בללי, סולן להקת 'נקמת הטרקטור'. "אחי אסף ניהל בזמנו פאב בפלורנטין יחד עם בללי, כך שהכרתי והערכתי אותו לא רק כאמן אלא גם כאדם. בללי הוא מוזיקאי רוק לא שגרתי שמייצר מוזיקה רחוקה מאוד מהמיינסטרים. כך היה גם בלהקת 'נקמת הטרקטור' ובפסקולים המצליחים שהלחין בהמשך כמו הפסקול לסרט הקולנוע 'כנפיים שבורות' ולסדרות 'בטיפול' ו'שטיסל'. לכן סברתי שהאתר שלו היה צריך לשדר משהו איכותי, מסתורי ושונה, ויחד עם זאת להיות נגיש וקל לגלישה. שמחתי לגלות שההיכרות העמוקה עם היצירה של בללי איפשרה לי להיכנס לראש שלו ולהבין בדיוק לאן הוא מכוון".

אלדד מגלה כי עם השלמת האתר של בללי הוא נזכר שבמהלך שהותו בסן פרנסיסקו פגש את השחקן והבמאי דורון נשר, והציע לו את שירותיו. הפנייה הולידה הקמת אתר לדורון נשר ולאחריו לדב אלבוים, מנחה הטלוויזיה והסופר, אליו הגיע בעקבות המלצת מכר משותף. לדברי אלדד, האתרים של שניהם דומים במובן מסוים. "שניהם דעתנים וידעו בדיוק מה הם רוצים לשדר דרך עיצוב האתר. דורון רצה שהאתר יתרחש כולו בתוך מכשיר רדיו עתיק למראה, והאתר אכן יצא מיוחד".

מכאן החלו לזרום הצעות, ובשנים שלאחר מכן עיצב אלדד אתרים גם לשחקנית ציפי מור ("רגע עם דודלי"), לשחקן והמוזיקאי עידן אלתרמן, לסופרות מאירה ברנע גולדברג ושירז אפיק, ל'קול הספורט', קורס תקשורת בהנהלת שדרן הספורט עמית הורסקי, לסופר והעיתונאי אליעזר יערי, לעו"ד בני ואורי דון-יחייא ולמשרד ההפקות "סטאר הפקות" בניהולה של אתי יוחנן. במקרה של אלתרמן ומור, הוא מודה שהיה מדובר באתגר מורכב לעצב אתר לשחקנים קומיים העושים במקביל דברים נוספים ולהציג את מגוון הכישרונות והעשייה שלהם באופן קליל ונעים, אבל עם קריצה קומית.

אלדד: "עידן אמר לי מראש שקשה לתייג אותו, כי הוא שחקן, זמר וגם קומיקאי, אבל בסופו של דבר זוכרים אותו כקומיקאי, ולכן רצה שהאתר יעלה חיוך בפני מבקרי האתר'". ובאמת, קשה שלא לצחוק כשצופים בתמונות המבדחות של אלתרמן. האתר נותן במה גם לעשייתו האמנותית שרבים לא מכירים אותה, משירים שביצע וסרטים שביים ועד דיבובים בסדרות מצוירות.

רגע מכונן בחייו המקצועיים של אלדד היה במהלך פגישה עם חבר בבית הקפה השכונתי. "אני רואה את גידי גוב מתקרב. לפני שהתיישב נעמדתי מולו ואמרתי לו שאני עוקב אחריו מכיתה ד' והוספתי שראיתי שיש לו אתר די מיושן. 'אתה אייקון תרבות', אמרתי לו, 'ואשמח להכין לך אתר חדש שיהלום אותך'. הוא חייך ואמר שבהחלט הגיע הזמן לחדש את האתר, והוסיף שהוא אוהב את החולצה שלי. רק אז שמתי לב שלבשתי באותו בוקר חולצה עם הלוגו של תוכנית הטלוויזיה המיתולוגית 'זהו זה'".

תהליך העבודה עם גידי גוב היה מרתק. גוב רצה אתר שיאגד כל מה שעשה במהלך השנים במוזיקה, בטלוויזיה ובקולנוע, ועם זאת ישדר מינימליזם, מעין חדר ריק שבו הכל מתגלה בהדרגה, ברוח הזן היפני. "גידי היה מעורב בכל פרט", מספר אלדד, "והאג'נדה העיצובית שהציג בפני בפגישת העבודה הראשונה הכתיבה את הנראות ואת המקוריות של האתר. כשראה את הסקיצה הכמעט סופית, גידי אמר לי: 'יקירי, אתה גאון עיצוב. עשית אותי מאושר'. זה היה אחד הרגעים המרגשים ביותר עבורי מאז התחלתי לעצב".

בהמשך עיצב אלדד אתר גם ליוני רכטר, בו הצליח להביא לידי ביטוי את העשייה המוזיקלית הנרחבת של רכטר ולהעניק לגולשים באתר תחושה שהגיעו הביתה, לישראל הישנה והטובה. "יוני הדגיש מראש שלא יהיה מעורב בעיצוב מעבר לאישור סקיצות ושאעבוד בעיקר מול אורי מלין, מי שאחראית על דף הפייסבוק שלו. הוא היה מאוד מרוצה מהתוצאה".

חלום נוסף שהגשים אלדד היה עיצוב האתר של יהודה פוליקר, שקיבל המלצה עליו ממשרד ההפקות של גוב. אלדד, שרוב משפחתה של סבתו נספתה בשואה, מספר כי הקונספט לאתר של פוליקר היה עיצוב איכותי שיבטא את שני צדדיו: עממיות וחפלה יוונית, לצד העומק והברק של האלבום "אפר ואבק". "אני מעריך מאוד את פוליקר עוד מימי להקת 'בנזין' ומאלבום הסולו הראשון 'עיניים שלי'. הוא אחד היוצרים המשמעותיים בארץ. תהליך העבודה היה כייפי. יהודה אהב מאוד את התוצאה והחמיא בחום".

מוזיקאי ידוע נוסף איתו עבד אלדד הוא פיטר רוט, שפנה אליו לאחר שהתרשם מהאתרים שעיצב לגידי גוב, אבי בללי, יוני רכטר ויהודה פוליקר. אלדד: "האתר של פיטר מראה את היקף העבודה והעשייה שלו. הוא היה מאוד מעורב בעבודה והיה כיף אדיר לעבוד איתו. פיטר מאוד אהב את התוצאה, ובהמשך אף צילמנו סרטון וידיאו עם המלצה שלו לגבי תהליך העבודה המשותף שלנו. זו ההמלצה הכי מפרגנת וחמה שקיבלתי אי פעם".

אלדד מודה כי בתקופת לימודיו בתיכון בילה זמן רב יותר בהפסקות עישון ובפעולות של הנוער העובד והלומד – מאשר על ספסל הלימודים. את לימודיו סיים בתיכון אנקורי בתל אביב, מרחק הליכה מ'בית התקליט', מחנויות התקליטים הגדולות והנחשבות בזמנו. בהפסקות היה נובר בערמות התקליטים שבחנות. "הייתי אומר להוריי שאני צריך לקנות ספרי לימוד, לוקח את הכסף שנתנו לי וקונה תקליטים. אחר כך הייתי מראה להם ספרים ששאלתי מחבר ללימודים".

בצבא שירת בנח"ל, אחר כך טס לארצות הברית ועבד אצל אחיו בשיפוצים במשך שנה. עם שובו לארץ השלים את הבגרויות והחל ללמוד גיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב. בסיום לימודיו מצא עבודה במשרדים לתכנון
עירוני. "אבי דב, שהיה ד"ר לכלכלה, תמיד אמר לי שאני צריך ללמוד מקצוע, ולמדתי גיאוגרפיה כדרך לרצות אותו".

כשנודע לו שאביו לקה בסרטן המוח עברו חייו של אלדד טלטלה קשה, שבעקבותיה הבין כי הוא חייב להגשים את כל חלומותיו. "אבי היה אינטלקטואל אמיתי עם סקרנות עצומה לידע בכל תחום. למרות שהיה אתאיסט הוא ידע בעל פה פרקים שלמים מהתנ"ך, ידע לנקד לפי כללי הדקדוק הכי מחמירים ואהב מוזיקה. לימדתי אותו לאהוב את הביטלס, ובשנה האחרונה לחייו, בעידודה של אמי, בילינו לא מעט בצפייה בסרטי קולנוע איכותיים ולאחר מכן נהנינו מכוס בירה בבר. בילויים אלו השאירו לי ממנו המון זיכרונות מתוקים".

לאחר פטירת אביו החליט אלדד לנטוש את העיסוק בגיאוגרפיה ולעבור הסבת אקדמאים לעיצוב גרפי. בצירוף מקרים מופלא, יום לאחר סיום לימודיו הוא מצא עבודה באתר האינטרנט החדש של "מעריב", ולאחר שנה כבר שימש כראש צוות הסטודיו של מחלקת הדיגיטל של העיתון. במקביל לעבודה ב'מעריב אינטרנט' השלים לימודי עיצוב תקשורת חזותית במכון אבני, ובגיל 30 פתח בקריירה חדשה ועצמאית בעקבות שתי אהבותיו הגדולות, עיצוב ומוזיקה. כיום הוא נמנה על מעצבי וממתגי האתרים המבוקשים ביותר בישראל.

אלדד בוברוביץ' עם אבי בללי, צילום פרטי 

אלדד בוברוביץ' עם גידי גוב, צילום פרטי 

אלדד בוברוביץ' עם יהודה פוליקר, צילום פרטי 

אלדד בוברוביץ' עם עידן אלתרמן, צילום פרטי 

אלדד בוברוביץ' עם פיטר רוט, צילום פרטי 

אלדד בוברוביץ' עם ציפי מור, צילום פרטי