כותרת
> C;
1/1
בריאות

כל התסמינים של ביוץ שכדאי לך להכיר

נהריה בריאותפורסם: 12.12.22 , 11:02ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

כולנו מכירות היטב את התסמינים הנלווים לווסת החודשית, כאשר כל אחת חווה את התסמינים באופן ובעוצמה מעט שונה. אך האם ידעת כי גם הביוץ החודשי מביא עמו שורה של תסמינים שאולי אינך שמה לב אליהם? בכתבה זו נציג בפנייך את כל התסמינים הללו, לאחר שנזכיר בקצרה מהו שלב הביוץ. בואי נתחיל.

מהו ביוץ?

המחזור החודשי מורכב ממספר שלבים שונים של פוריות, כאשר ביוץ הוא השלב השלישי מתוך ארבעה. במהלך הביוץ הביצית אשר נוצרה בשחלה יוצאת מהשחלה אל עבר החצוצרה. בשלב זה האפשרות להפריה היא הגבוהה ביותר במידה וישנה נוכחות של זרע. אך כאשר לא מתקיימת הפריה של הביצית, היא תמשיך את דרכה אל קיר הרחם, משם היא תיפלט עם רקמות ודם במהלך הווסת החודשית.

כאבים באגן ובבטן התחתונה

ישנן נשים אשר חוות כאבי ביוץ בשלב זה, אשר מופיעים בעיקר באזור האגן ובאזור הבטן התחתונה. תחושת הכאב לרוב תורגש בעיקר בצד בו מתרחש הביוץ, שכן לרוב בכל חודש יוצאת ביצית משחלה בצד אחד ובחודש שאחריו תצא הביצית מהשחלה שבצד השני. הכאב יכול להתבטא ככאב אחד עבור אישה אחת ועבור אחרת הוא עשוי להיות יותר עמום וממושך. הסיבה לכאב היא ככל הנראה ההיקרעות של הזקיק ממנו הביצית מופקת, תופעה אשר עשויה אף לגרום לדימום קל וליציאה של נוזלים מהנרתיק. תופעת הכאב היא תופעה נורמלית לגמרי אשר עשויה להימשך מספר דקות או מספר שעות.

שינויים בהפרשות מהנרתיק

באופן טבעי ותקין ישנן הפרשות מהנרתיק שתפקידן לאפשר סיכוך וגם לנקות את צוואר הרחם והנרתיק עצמו. במהלך הביוץ ישנם שינויים הורמונליים הגורמים לעיתים לשינוי במראה ובמרקם ההפרשות, שמטרתן בין השאר לסייע לזרע לשמור על אריכות ימים ככל הניתן כדי לאפשר הפריה. לכן, יתכן כי בימי הביוץ תוכלי לשים לב לכמות הפרשות מוגברת.

רגישות בשדיים

נשים רבות חוות רגישות או נפיחות בשדיים בימים שלפני המחזור, סימנים אשר מעידים לרוב על כך שמתקיים תהליך הביוץ. גם כאן השינוי ברקמות השד מתרחש בעקבות השינויים ההורמונליים שהגוף עובר במהלך המחזור החודשי. במקרים מסוימים יתכן שהרגישות בשדיים תתרחש דווקא לפני ביוץ בעוד שעבור אחרות תסמין זה יופיע דווקא לאחריו.

שינויי טמפרטורה

הביוץ משפיע גם על חום הגוף שלנו, אשר עשוי לעלות במהלך תהליך הביוץ עצמו. העלייה תהיה לא מורגשת כלל ויהיה ניתן לשים לב אליה רק במדידת חום. עבור נשים אשר עוקבות אחר המחזור החודשי שלהן במטרה להיכנס להיריון, יכולות ללמוד את זמן הביוץ של גופן באמצעות מדידה עקבית של חום הגוף.

שינויים בחשק המיני

זמן הביוץ הוא הזמן שבו האישה הכי פורייה והסיכוי להיכנס להיריון הוא הגבוה ביותר. לכן, אין זה מפתיע כי הגוף עושה את שלו כדי להגביר את החשק המיני, כדי להבטיח שהסיכויים להיריון יהיו גבוהים עוד יותר. לכן, את עשויה לשים לב לעלייה בחשק המיני בצורה משמעותית בעת הביוץ.

שינויים במנח צוואר הרחם

שינוי מופלא נוסף אשר מתרחש בזמן הביוץ הוא המנח של צוואר הרחם, אשר מורם מעט כלפי מעלה. בשלב זה צוואר הרחם גם יהיה רך יותר למגע ופתוח יותר. גם כאן המטרה היא אבולוציונית כמובן ומטרתה לאפשר את הגעתו של זרע לרחם בקלות רבה יותר. אם תלמדי מהי התחושה של צוואר הרחם של בזמן הימים האחרים של המחזור החודשי, תוכלי לשים לב לשינוי המדהים הזה אשר מתרחש בגופך.

 

קרדיט תמונה: pexels