כותרת
> C;
1/1
בריאות

רשלנות במהלך הריון: אולי מגיע לך פיצוי

נהריה בריאותפורסם: 29.04.24 , 17:26ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

אחת הבשורות המשמחות ביותר שיכולות להגיע לאזני כל זוג הורים, היא זו המבשרת על הריון ועל תינוק או תינוקת שבדרך. כל אימא בעולם רוצה לעשות הכל על מנת שההריון יעבור בצורה תקינה ושהתוצאה תהיה חיים חדשים ובריאים שיגיחו לעולם. אך למרבית הצער, לא תמיד מסתדרים כך הדברים ומקרים של רשלנות רפואית מתרחשים גם בעת ההריון והלידה.

במאמר הבא נענה על שאלות לא פשוטות כמו איך ומי קובע האם הייתה רשלנות רפואית? מה עושים במקרים כאלו? ומהי המשמעות של עורך דין רשלנות רפואית בהריון?

מהי רשלנות רפואית?

אנו חיים בעידן בו הרפואה מתקדמת מאוד, בטח כשמדובר במדינת ישראל. רמת הרופאים גבוהה, המכשור והטכנולוגיה הם מהמתקדמים בעולם ובתי החולים שלנו עושים את עבודתם נאמנה.

אך למרות כל זאת, גם הרופאים הטובים ביותר הם בסופו של דבר בני אדם וגם הם טועים.

משמעותה של רשלנות רפואית מתמקדת במתן שירות מרופא כלשהו, בצורה הסוטה מרמת הזהירות הסבירה וכאשר בעקבות טיפול זה נגרם נזק משמעותי למטופל. ליתר דיוק, התיקים המשמעותיים שעסקו ברשלנות רפואית, כיוונו לעובדה שאלמלא היה ניתן אותו טיפול או שהיה ניתן בצורה אחרת – לא היה נגרם הנזק למטופל כלל.

מהי רשלנות רפואית בהריון?

אף על פי שבמדינת ישראל אין חוק או דין שעוסק ישירות ברשלנות רפואית במהלך הריון, השימוש שלרוב נעשה במקרה הצורך ועל ידי עורך דין רשלנות רפואית, הוא דרך תחומים אחרים המכסים בצורתם הכללית, גם מקרים של רשלנות רפואית במהלך הריון.

בין אותם תחומים ניתן למשל למצוא את עוולת הרשלנות בפקודת הנזיקין, בחוק זכויות החולה ועוד. תחומים רחבים אלו מכסים בין היתר גם מקרים אחרים של רשלנות כמו תאונות עבודה, תאונות אישיות וכדומה.

איך קובעים האם באמת מדובר ברשלנות רפואית בהריון?

ראשית חשוב להבין שרשלנות רפואית במהלך הריון היא אחד מאותם אזורים אפורים, בהם נורא קשה לקבוע האם באמת הייתה רשלנות מצד אחד או יותר מהרופאים, או שמא מדובר במשהו אחר לגמרי. בנוסף, הקושי בא לידי ביטוי גם בשאלה המרכזית – האם היה משהו שהצוות הרפואי היה יכול לעשות אחרת ולא עשה? האם הצוות הרפואי היה יכול למנוע את המצב הרפואי אליו נקלעה המשפחה? כל אלו הן שאלות שנשאלות במסגרת המקרים הרלוונטיים והתשובות עליהן, יהיו בדרך כלל ההכוונה לנחיצות התביעה ולסיכויים לזכות בה.

תביעה בגין רשלנות רפואית היא תיק מורכב שיש לבנות בדייקנות והקפדה. את התביעה ניתן להגיש רק עד שהילד בן 7 מכיוון שלאחר מכן, תחול התיישנות על המקרה.

כמו כן, על האישה לעבור את כל הבדיקות הרלוונטיות טרם ובמהלך ההריון. במקרים רבים, אם במהלך בדיקות אלו הייתה אפשרות להצביע על מום מסוים בעובר ודבר זה לא נעשה על ידי הצוות הרפואי, יהיו אלו מקרים להגשת תביעה של רשלנות רפואית בהריון.

כמו שניתן להבין ישנן סיבות רבות וחשובות לבקש את שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית בהריון. עורך דין מקצועי ומנוסה מהתחום, ידע לכוון אתכם בדרך הלא פשוטה שעוברים הורים במקרים שכאלו. העוול הרפואי שנגרם לילד או לילדה שלהם הוא לרוב איננו בר תיקון, אך פיצוי כספי הולם והעלאת הצדק אל פני השטח, יכולים במקרים רבים לשמש כנחמה.

אילו דוגמאות של מקרי רשלנות רפואית בהריון קיימים?

כאמור, מדובר בתחום מורכב מאוד שמצריך כמעט תמיד עבודה קשה הן מצד ההורים, אך בעיקר מצד עורך הדין. האתגר הגדול טמון בניסיון להוכיח בצורה מוחלטת בפני בית המשפט שהרשלנות הרפואית היא זו שהביאה למצב הרפואי הנוכחי, בכל מקרה לגופו.

חשוב להבין שעל מנת לזכות בתביעה שכזו, על המום להשפיע בצורה משמעותית על חיי היילוד.

הנה כמה עילות סבירות לתביעות רשלנות רפואית בהריון:

· חוסר אבחון של מומים בעובר במהלך הבדיקות השונות.

· טיפול כושל או רשלני באם במהלך ההריון.

· טיפול כושל או רשלני בעובר במהלך ההריון.

· מתן טיפול לא נכון או רשלני במצב בו האם שהתה במצב של הריון בסיכון גבוה.

כאשר התוצאה היא נזק לאם או לעובר לאחר ההריון, בעקבות רשלנות במהלך הלידה

קרדיט-Photo by Anna Hecker on Unsplash