כותרת
> C;
1/1
בריאות

איך לבחור את מכשיר השמיעה הטוב ביותר?

נהריה בריאותפורסם: 20.02.23 , 10:27ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

מכשירי שמיעה הם מכשירים שנועדו לשפר ולהגביר את הצלילים עבור אנשים החווים אובדן שמיעה.
כיום, יש המון אפשרויות זמינות בשוק, ועל כן הבחירה במכשיר המתאים, עשויה להתברר כמשימה לא פשוטה בכלל. עם זאת, בעזרת המידע הנכון, תוכלו לקבל החלטה מושכלת שתשפר בצורה משמעותית את איכות החיים שלכם.

סוגים של מכשירי שמיעה

יש שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה בהם: מכשירי שמיעה זעירים בתוך האוזן ומכשירי שמיעה מאחורי האוזן. כמובן שלכל אחד מהסוגים הללו, יש מגוון דגמים.

כמה מילים על מכשירי שמיעה מאחורי האוזן

הם מתאימים בעיקר לאנשים שחווים ירידה משמעותית בשמיעה. הם נחלקים למכשירי שמיעה זעירה בהתאמה פתוחה או מכשירי שמיעה עם מגבר. אם מדובר על הסוג הראשון, המכשיר עצמו ימוקם מאחורי האוזן בצורה שאינה גלויה והרמקול של המכשיר ימוקם בתוך האוזן והוא יחובר למכשיר השמיעה על ידי צינורית בלתי נראית. יש יתרון לסוג זה, שכן הוא מספק שמיעה הרבה יותר טבעית. אם מדובר על הסוג השני, המכשיר מותקן גם כן מאחורי האוזן והוא מחובר לאוזנייה רכה או קשה. האוזנייה נמצאת בתוך תעלת האוזן. יש לו יתרונות רבים שכן הוא יכול להתאים למגוון דרגות של ירידה בשמיעה וגם יש לו מגבר חזק והדבר תורם לכך שהוא יכול לעבוד המון שעות מבלי הצורך להחליף סוללה. לצד היתרונות, יש גם חסרונות והם שלא מדובר על מכשיר מעוצב ואסתטי וכמו כן גם המחיר שלו בהשוואה למחירו של מכשיר שמיעה בסיסי, גבוה מאוד.

כמה מילים על מכשירי שמיעה תוך אוזניים

הם מצוינים עבור מגוון של בעיות שמיעה. את המכשירים הללו, ממקמים בחלק האמצעי של אפרכסת האוזן וגם בחלק מהתעלה של האוזן. יש להם יתרונות רבים כמו, מגברים חזקים וגדולים, ניתן להשתמש בהם בנוחות כאשר מדברים בטלפון, איכות צלילים גבוהה וטבעית.
בשנים האחרונות, אפשר לראות שבקטגוריה זו, יש גם דגמים של מכשירי שמיעה קטנים מאוד.
הם מוסתרים בתוך תעלת השמע וכמעט שלא ניתן להבחין בהם. במידה ורוצים לשלוף את המכשיר, יש לעשות זאת באמצעות חוט שליפה שקוף. יש להם יתרון בולט ומשמעותי שכן יש הפרדה בין המיקרופון לגוף המכשיר. הדבר תורם לנוחות מקסימאלית במכשיר וזאת משום שאין אטימות מוחלטת של האוזן. במכשירים אלה, ניתן גם לשלוט בעוצמת ההגברה וזאת על ידי שלט רחוק.

שיקולים עיקריים שיש לקחת בחשבון כאשר בוחרים מכשיר שמיעה

שיקול מס' 1 – תכונות מכשיר השמיעה

בבחירת מכשיר שמיעה, חשוב להתייחס לתכונות שהמכשיר מציע. לדוגמה, ביטול צפצופים,
הפחתת רעשים, מיקרופונים מכוונים, חיבור אלחוטי למכשירים ניידים ולמערכות בידור, אפשרות לתכנות אוטומטי של מכשיר השמיעה.

שיקול מס' 2 – המחיר של מכשיר השמיעה

מחירו של מכשיר שמיעה יכול לנוע בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים. חשוב להבין שעלות מכשיר השמיעה היא רק גורם אחד בעלות הכוללת של המכשיר. יש לקחת בחשבון גם את עלות הסוללות והתחזוקה.

שיקול מס' 3 – אחריות על מכשיר השמיעה

מומלץ לבדוק שיש אפשרות לתקופת ניסיון של חודש לפחות. כמו כן, יש לוודא שיש אחריות על מכשיר השמיעה לתקופה של 12 חודשים לפחות ויש לוודא שהאחריות היא לא רק על מכשיר השמיעה אלא גם על המוצרים הנלווים לו.

קרדיט תמונה: pixabay