כותרת
> C;
1/1
בריאות

בריחת שתן- כל התשובות לכל השאלות שלא היה לכם את מי לשאול

נהריה בריאותפורסם: 13.12.22 , 12:29ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בבית או במסעדה, הכיווץ המוכר ורגע המבוכה. אם לא חוויתם אותה בעצמכם, אתם בטח מכירים לפות אדם או שניים שחוו את התופעה הזו. יש הרבה ערפל סביב בריחת שתן, שלמרות שהיא אחת התופעות הנפוצות, עדיין לא מדברים עליה מספיק. נשים סובלות ממנה יותר מגברים, אך השכיחות שלה היא כה גבוהה והמבוכה שהיא גורמת לשני המינים היא רבה. הבשורה הטובה היא- היום, אפשר לחיות עם התופעה הזו ביעילות כך שהיא תגרום למינימום הפרעות בחיי היום יום- גם אם קצת בורח, שימוש במוצרים איכותיים הופך את ההתנהלות לקלה בהרבה, ואפשר לצאת מהשיתוק שנגרם ברגעים הלא נוחים האלו. איזה סוגים יש? מה הסימפטומים ואיך אפשר להתמודד? כל התשובות לפניכם.

מה הסוגים של בריחת שתן?

הידרדרות היכולת לשלוט בסוגרים מבריחה לא רק של שתן. ניתן אומנם לחוות דליפת שתן בלבד, אך ניתן לסבול מדליפת צואה וניתן לסבול משניהם. כאשר מתייחסים לשתן בלבד, הצורות השונות של הדליפה נבדלות ביניהן במקור המצב, בדחיפות ובתנאים המתאימים להופעתו. בין מגוון הסוגים, ניתן למנות שלפוחית רגיזה, המתאפיינת בקושי בהתאפקות במתן שתן, עם או בלי דליפות, השתנה תכופה והשתנה לילית (יותר מפעם אחת בלילה). סוג נוסף הוא בריחת שתן במצבי לחץ, אשר תופיע רק במצבי עוררות גבוהה, ובריחת שתן בדחיפות, שבה לפתע יעלה דחף עז ובלתי נשלט להשתין ברגע וללא תחושה מקדימה.

למה זה קורה?

אנשים שונים מפתחים דליפת שתן בשלבים שונים בחיים, מסיבות שונות. בין השאר ניתן למנות שינויים הנוצרים בעקבות היריון ולידה, ערמונית מוגדלת, מחלקת מעי דלקתית מבנים נוירולוגים שונים והזדקנות (שמביאה להיחלשות השרירים באזור).

ומה לגבי מספר 2?

בריחת צואה פסיבית היא תופעה שקורית כאשר האדם אינו מודע לצורך בתנועת מעיים. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונת, כאשר אחת הסיבות הנפוצות היא פגיעה עצבית בפי הטבעת. דליפת צואה נקודתית וזמנית (כתוצאה משלשול או מחלה אחרת) אינה מעוררת חשד ואינה מהווה סיבה לדאגה- בד"כ התופעה תשכך לאחר מספר ימים, אך אם המצב הוא כרוני, בהחלט כדאי להתייעץ עם רופא ולהתאים טיפול.

מה הבעיה?

מעבר לאי הנוחות והמבוכה שיוצרת דליפת שתן או צואה לא מתוכננת, ההיגיון הבריא אומר (ובצדק)- עדיף שצואת הגוף לא תימצא במגע עם הגוף שלנו. בריחת צואה ובריחת שתן עלולות לגרום לבעיות אחרות, מטרידות לא פחות: החל מגירוי של העור באיברים האינטימיים ובעור שסביבם וגרימת פריחות או פצעים, שגורמים לאי נוחות וכאבים ברמות שונות המלווים במהלך היום.

מה כדאי לעשות?

אם אתם מזהים סימפטומים, עדיף לגשת איתם אל הרופא מיד עם הזיהוי ולא לדחות את העניין. זיהוי הסיבה להופעת הבעיה בדרך כלל תביא למציאת טיפולים יעילים יותר, לכל מקרה באופן אישי. אומנם במצבים מסוימים של בריחת שתן בשלב מתקדם יש לנקוט בהתערבות חיצונית כמו תרופות (או במקרים קיצוניים אף ניתוח), ברוב המצבים תרגול פיזי של רצפת האגן ושלפוחית השתן יכול לסייע ולהקל על ההתמודדות. טיפולים נוספים יכולים לכלול אימון מעיים או גירוי עצבי, כל בעיה והטיפול המותאם לה באופן ספציפי.

איך אפשר להקל?

גם במקרה הזה, הבעיה מולידה פתרון, ומלבד הטיפולים שהוזכרו קודם הגביר את הניקיון והיובש באזורים העדינים האלה, באמצעות מוצרי ספיגה למבוגרים. אך לא מספיק לרכוש את המוצרים המתאימים, אלא יש לנהל שגרת חיים של שמירה ודאגה מיוחדים לאזור. יחד עם קרמים ומגבונים עדינים לניקוי ניתן לנהל חיים מלאים בהשתתפות מרבית.

 

קרדיט תמונה: pexels